2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Gulyás Gergely: Az Európai Parlament a legkorruptabb szervezet Európában

12 órától kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

  • Gulyás Gergely: Az Európai Parlament a legkorruptabb szervezet Európában

 13:59

Véget ért

Véget ért a Kormányinfó

13:52

Helyten a sportolók kizárása a rendezvényekről

Általánosságban helytelennek tartom, hogy sportolókat nemzeti hovatartozás miatt tiltanak ki rendezvényekről - mondta Gulyás Gergely. A NOB eljárása, hogy nem nemzeti színekben indulna, a helyes eljárás.

13:38

Felbecsülhetetlen költségei lennének a migránsgettóknak

Nemcsak arról van szó, hogy Magyarország el tud és el akar-e tartani illegális migránsokat, hanem arról is, hogy ennek beláthatatlan költségei vannak - mondta Gulyás Gergely.

 13:37

Karácsony elbukott keresete

Egy állam tönkre menne, ha a törvényben megszabott adókat nem tudná behajtani. Jól is néznénk ki, ha Karácsony Gergely beadványát elfogadta volna a bíróság - mondta Gulyás Gergely.

 13:33

Felesleges találgatások

Orbán Viktor többször elmondta, négy évre alakít kormányt, négy évre állapodik meg miniszterekkel. Minden találgatás minisztercserékről felesleges. 

13:27

A kormány elítéli a Korán- és Tóra égetéseket

A kormány elítéli a szent könyvek elégetését és ennek engedélyezését. 

 13:27

580 milliárdos beruházás

A külföldi tőke beáramlását a magyar gazdaságba támogatni kell - mondta Gulyás Gergely arról, hogy 580 milliárd forint értékű beruházással Nyíregyházán építi fel első európai üzemét a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai Sunwoda, és ennek nyomán több ezer új munkahely jön létre.

 13:16

6 milliót kereső baloldali EP-képviselők akadályozzák a pedagógusok béremelését

Az elmúlt évekhez képest nem mondtak fel többen a pedagógusok között - mondta Gulyás Gergely. Ha a magyar baloldal az Európai Parlamentben hatmillió forintot kereső képviselői nem akadályoznák a pedagógusok 800 ezres fizetésemelését, már megvalósulhatott volna.

 13:11

Magyar-szlovák kapcsolatok

Ügyvezető kormánya van Szlovákiának, így érdemben hosszútávú tervekről nem érdemes beszélni. Várjuk, hogy Szlovákiának legyen stabil kormánya - mondta Gulyás Gergely a magyar-szlovák viszonyra vonatkozó kérdésre.

 13:09

Rendeződhet az Erasmus ügye

Még idén rendeződhet az Erasmus ügye - mondta Gulyás Gergely kérdésre válaszolva.

13:05

Értelmezhetetlen terv

Értelmezhetetlen, hogy az EU úgy akar pénzt adni egy unión kívüli országnak, hogy vannak olyan tagállamok, amelyek még a nekik járó pénzt sem kapták meg - mondta az Ukrajnának szánt 20 milliárd euróról Gulyás Gergely.

 13:03

Rekordot dönthet a Balaton

Soha ilyen jó éve a Balatonnak nem volt, rekorddöntés lehet - mondta Gulyás Gergely.

A főszezonban eddig 700 ezer vendég volt, 2,4 millió vendégéjszaka. Eddig 98,6 százalékon áll a forgalom az eddigi rekordhoz képest, de a július 3 százalékos növekedést mutat.

 13:00

Karácsony 506 milliója

Nem megengedhető, hogy egy magyar politikus a jogszabályokat megsértve külföldről fogadjon el támogatásokat - mondta a guruló dollárok és Karácsony Gergely félmilliárdos támogatásának ügyéről Gulyás Gergely.

 12:50

Minek rendkívüli ülés, ha van rendes ülés is?

Felesleges összehívni rendkívüli ülést Svédország NATO-csatlakozásáról, ha rendes ülésen is lehet dönteni - mondta Gulyás Gergely. 

 12:48

Valakinek új információt jelent Trianon?

Valakinek új információt jelent, hogy Magyarországtól a trianoni békediktátummal területeket szakítottak el?

- kérdezte Gulyás Gergely, arra reagálva, hogy Szlovákiában azt kifogásolták, hogy Orbán Viktor elszakított területekről beszélt. 

 12:45

A kormány támogatja a Fidesz-frakció döntését

A kormány helyesnek tartja, hogy a Fidesz nem vesz részt a hétfői parlamenti ülésen, amit az ellenzék kezdeményezett.Meglátjuk, az ellenzék bojkottálja-e saját ülését- mondta Gulyás Gergely.

 12:43

Ittas vezetés: zéró tolerancia

A kormány eddig mindig a zéró tolerancia mellett döntött az alkoholfogyasztás és a vezetés kapcsolatában, de a szaktárca javasolhat mást. Én a zéró tolerancia pártján állok - mondta Gulyás Gergely kérdésre válaszolva.

12:42

Svédország

A magyar kormány benyújtotta a parlamentnek a javaslatot Svédország NATO-tagságának támogatásáról, a parlamenten a sor - válaszolta Gulyás Gergely kérdésre.

 12:38

Karácsony 506 milliója

Erkölcsi és jogi kötelessége is Karácsony Gergelynek és mozgalma tagjainak, hogy válaszoljanak arra, honnan van az 506 milliós támogatás - mondta Gulyás Gergely.

 12:36

Az Európai Parlament a legkorruptabb szervezet Európában

Jelenleg az Európai Parlament a legkorruptabb szervezet Európában. Így nevetséges, hogy ők beszélnek korrupcióról tagállamok esetében - mondta Gulyás Gergely, szintén az Origo kérdésére. Külön beszélni kell Ursula von der Leyen korrupciógyanús ügyeiről.

 12:33

Magyarországtól nem lehet elvenni az uniós elnökséget

Nincs jelentősége annak, hogy el akarják venni Magyarországtól az uniós elnökséget, erre nincs lehetőség - válaszolta az Origo kérdésére Gulyás Gergely.

 12:31

Vízdíjemelés: nem ért egyet Karácsonnyal a kormány

A magyar kormány nem támogatja, hogy a lakosságnak nagyobb terhet kelljen vállalni. Semmilyen vízdij vagy rezsi áremelést nem támogat a kormány, így a fővárosét sem. 

 12:29

Uniós pénzből nem lehet nem uniós országot támogatni

Magyarország eddig is támogatta Ukrajnát, fontos, hogy Ukrajna működőképes legyen. Az unió költségvetéséből azonban nem lehet nem uniós országot támogatni - mondta Gulyás Gergely.

 12:28

A tanárképzés jövője biztosított

A tanárképzésre 29 százalékkal többen jelentkeztek - hangzott el.

 12:27

Rengeteg diákot vettek fel az egyetemre

Tegnap kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat. 126 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, 95 ezren sikerrel. A vidéki egyetemekre 43 százalékkal több diákot vettek fel. 34 százalékkal jelentkeztek többen műszaki, természettudományos, mérnöki és informatikai területre. 10-ből nyolcan állami ösztöndíjjal jutottak be.

 12:25

Azonnali tűzszünet kell

Az ukrán ellentmadás elakadt. Eddig egy 200 kilométeres területet sikerült visszafoglalniuk. Az oroszok létszámfölényben vannak, a veszteségeik is nagyobbak. A hatalmas emberveszteségek és a beálló állóháború miatt azonnali tűzszünet kell.

 12:23

Óriási veszteségek a háborúban

A honvédelmi miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a háborúban eddig legalább 310 ezren haltak meg, de akár 700-800 ezer halott is lehet.

 12:22

Küzdelem az infláció ellen

Az infláció letörése a legfontosabb feladat, ennek érdekében a kormány hatásos intézkedésekről döntött például a boltok kötelező akciózásáról és az online árfigyelő rendszer bevezetéséről. Emellett a SZÉP-kártya felhasználását is kiterjesztette.

 12:21

Jövőre tovább csökken az infláció

Jövőre akár 5 százalék alá is mehet az infláció - mondta Gulyás Gergely.

 12:20

Büntették az árkartellezőket

Az árkartelleket üldözi a kormány. A hatóságok 3,1 milliárd forint bírságot szabtak ki.

 12:19

Célkeresztben az infláció

A költségvetés jól áll. Reális az 1-1,5 százalékos növekedés. A kormány célkeresztbe vette az inflációt. Akár már októberben egyszámjegyű lehet az infláció.

12:18

Brüsszel 800 milliárddal tartozik a magyar tanároknak

Brüsszel 800 milliárd forinttal tartozik a magyar tanároknak, ennek teljesítését is várja a kormány.

 12:17

A kormány elküldte a számlákat Brüsszelnek

A magyar kormány készre jelentette a vállalások teljesítését Brüsszelnek. Ezért már számlákat is küldtek, első körben 202 milliárd forintot vár a kormány a kis- és középvállalkozások támogatására. A Bizottságnak 90 napon belül kell teljesítenie a kifizetéseket.

 12:15

650 milliárd forint

Magyarország eddig 650 milliárd forintnál is többet költött határvédelemre. Brüsszel ennek egy százalékát fizette csak ki.

 12:14

Nincs gyorsított eljárás

Jó hír érkezett Brüsszelből: a V4-ek, Németország és Hollandia elérte, hogy ne gyorsított eljárásban tárgyaljon az Európai Parlament és a Tanács a kötelező migránskvótáról. A cél továbbra is a kötelező migránskvóták megakadályozása.

 12:11

Kezdődik

Elkezdődött a Kormányinfó.

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!