2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Gulyás Gergely: Az EU migránsgettót erőltetne Magyarországra

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

  • Gulyás Gergely: Az EU migránsgettót erőltetne Magyarországra

 12:29

Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a Kormányinfó.

 12:26

Nincs veszélyben a magyar uniós elnökség

Nem látom veszélyben a magyar uniós elnökséget - mondta egy másik kérdésre Gulyás.Amit a migráció hatásai jelentenek, azt mindenki láthatja.Mi úgy döntöttünk, hogy egyértelműen nemet mondunk a migrációra - mondta a miniszter. 

 12:24

Mi lesz a jegybankkal?

A jegybankról szóló törvény esetleges változtatása esetén a kormánynak kötelezően egyeztetnie kell az Európai Központi Bankkal, így a jegybank tőkemérlegére vonatkozó szabályok esetleges változtatásáról nincs még döntés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:14

"Ez kizárólag politikai ügy"

Kizárólag politikai döntések kérdése a kohéziós pénzek ügye - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 12:09

Nettó hatmilliót keresnek a baloldali EP-képviselők, miközben nem akarják, hogy többet keressenek a tanárok

A baloldali többségű EP azzal zarolja a bizottságot, hogy nem szavaz bizalmat neki, ha Magyarországnak és Lengyelországnak pénzt adnak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A baloldali EP-képviselők magatartása szembemegy Magyarország érdekével - tette hozzá. A nettó hatmilliót fölveszik a magyar baloldali EP-képviselők, miközben mindent megtesznek, hogy ne kapjanak több fizetést a tanárok - mondta a miniszter. 

 12:01

Javuló pályára kerülhet a költségvetés

Gulyás kérdésre elmondta, a következő negyedévekben több tényező miatt jelentősen javulhat a költségvetés helyzete. 

 11:52

A magyar gazdaság jelentős folyamatai jó irányba mennek

3,9 százalékos az idei hiánycél, és egyet látni, hogy a fogyasztás valóban alacsonyabb a vártnál, de mivel a féléves adatok nem állnak rendelkezésre, így nem tennék elhamarkodott kijelentést a hiánnyal kapcsolatban - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ma már mindenki egyetért abban, hogy az inflációt le tudja szorítani a kormány, és látszik, hogy a hiánycsökkentés eddig is sikeres volt. A magyar gazdaság jelentős folyamatai jó irányba mennek - tette hozzá. 

 11:43

Megalapozott a gyanú, hogy Karácsonyék nem tartottak be minden szabályt?

Gulyás kérdésre elmondta, Karácsony 500 millió forintos ügyét ki kell vizsgálni, mert mindenkinek joga van tudni, hogy minden jogszabályt betartottak-e.Megalapozott a gyanú, hogy nem tartottak be minden szabályt.

 11:37

"Én egyébként Henry Kissingerrel értek egyet"

Ha valaha békét akarunk, akkor nem jó megoldás, hogy az egyik felet háborús bűnősnek nyilvánítjuk - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Aki embereket megkínoz, megcsonkít, annak természetesen bíróság előtt a helye - tette hozzá.Én egyébként Henry Kissingerrel értek egyet. 

 11:32

Gulyás: Európában csak Ukrajnából jöhetnek menekültek

A probléma, hogy az európai menekültpolitikában minden mindennel összekeveredett - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Vannak persze valódi menekültek is, de valaki csak addig menekült, amíg az első biztonságos országban van.Európában csak Ukrajnából jöhetnek menekültek.Súlyos munkaerőhiány sújtja Nyugat-Európát és éppen ezért az egyes államok persze megtehetik, hogy behívnak embereket, de ezt álszent módon ne úgy tálalják, hogy valamilyen humanitárius megfontolás vezeti őket - mondta a miniszter.  

 11:25

Csak Gyurcsány irányításával tud Karácsony dönteni

A Fővárosi Közgyűlésben csak Gyurcsány jóváhagyásával tud döntéseket hozni. Gulyás felidézte, hogy Gyurcsány kormányzása alatt csődbe ment az ország, és most Budapesten is ez történhet. 

11:22

Gulyás: Donáth Annának nagy örömet okoz Magyarország folyamatos feljelentése

Nagy örömet okoz Donáth Annának, hogy Brüsszelben folyamatosan feljelentheti Magyarországot, ez a mindennapi munkája - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:18

Nehéz helyzetben a hatóságok

Ilyen súlyos esetek (albertirsai családírtás) után meg kell vizsgálni, hogy a konkrét ügyben, mi történt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A hatóságoknak azt a nagyon nehezen elérhető arany középutat kell megtalálnia, hogy a távoltartás esetén ne sérüljön senkinek a joga a másik szülővel való találkozás esetén - tette hozzá.  

11:12

A tanárok többsége nem fog felmondani

A tanárok nagy része azért volt eddig is a pályán, mert fontos számukra a hivatásuk, a többség elkötelezett, hogy a pályán maradjanak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A kormány mindent megtesz, hogy az alacsony bérek ügyét minél hamarabb rendezzék. 

 11:07

Csak rosszabb lehet a helyzet

Az Európai Parlament képviselőinek 70-80 százaléka migránsbarát, így a korábban elfogadott migrációs rendelet csak rosszabb lehet Magyarország számára - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 11:04

"Feltáró jellegű vallomást kellene tennie Karácsonynak"

Van egy ember, akinek minimális jövedelme van, érdemi megtakarítása nincs, majd az OTP-ben befizet 500 milliónyi támogatást nagyrészt euróban, ráadásul ahová befizeti Mozgalomnak, ott nincs semmilyen adománygyűjtés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ki kell vizsgálni az egész esetet, és utána lehet pontos jogi tanulságot levonni.Feltáró jellegű vallomást kellene tennie Karácsonynak.  

10:56

Változhat a kórházak gyógyszerbeszerzés

A kórházak gyógyszerbeszerzése változhat a jövőben, de a kormánynak kész tervezete még nincsen, de lesz tájékoztatás, ha megszületik a döntés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 10:53

Jó, hogy elindult az online árfigyelő rendszer

A kormány örül annak, hogy elindult az árfigyelő rendszer, és eddig jól működik, és a következő hetekben értékelik majd az intézkedés hatékonyságát - mondta az Origo egy másik kérdésére Gulyás. 

 10:49

Gulyás Gergely: Hol van a pénz Budapesten?

A legfőbb kérdés Budapest csődje kapcsán, hogy hol van a pénz? - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely. Budapest vezetésének el kell kerülnie, hogy csődbe menjen a főváros, ha pedig ez bekövetkezik, akkor kerülhet szóba, hogy az állam esetleg milyen területeket tud átvenni. Gulyás az esetleges jogi felelősségrevonás kapcsán azt mondta, hogy arról majd a bíróságnak kell döntenie, de egyelőre Budapest esetében egy csődközeli helyzetről beszélnek. 

10:40

Illuzióvesztés Karácsony kapcsán

Illuzóvesztésben vagyunk a főpolgármesterrel kapcsolatban, mivel korábban megállapodtunk a déli körvasútról, majd pedig a főváros beavatkozott ebbe a perbe a kormánnyal szemben - mondta egy másik kérdésre Gulyás.Így nehéz bármilyen megállapodást kötni. 

10:36

Mi lesz az MR és CT berendezésekkel?

Az állami kórházakban lévő MR és CT berendezéseket vásárolja meg, vagy éppen sajátítja ki a kormány. Ennek a célja, hogy ezek az eszközök a közgyógyellátásban legyenek, és minél több embert tudjanak megvizsgálni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ennek a célja, hogy a várólisták hossza csökkenjen - tette hozzá. 

 10:34

Az állam elsőként mindig magán spórol

Nem lesz semmilyen változás a jelenleg is érvényben lévő családtámogatási formákon 2024-ben -mondta egy másik kérdésre Guylás. Az állam mindig igyekezett saját magán spórolni - tette hozzá. A központi igazgatásban dolgozók száma csökkent, míg a beruházások egy részét elhalasztották egy-két évvel - mondta a miniszter. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány továbbra is tárgyal a Budapest Airport megvételéről. 

10:32

Gulyás: Egy pénzmosási ügybe keveredett a főpolgármester

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, van a hazugságnak egy balkáni módja, amit a főpolgármester tette a kampánypénzek kapcsán. Egy pénzmosási ügybe keveredett a főpolgármester - tette hozzá. Alappal feltételezik, hogy itt megsértették a jogszabályokat - mondta Gulyás. 

10:29

Budapest tényleg csődbe megy?

Gulyás Budapest esetleges csődjével kapcsolatban azt mondta, hogy Budapest vezetése is azt állítja, hogy csődközeli állapotba került az ország leggazdagabb városa. Nagyon jó állapotban vette át a fővárost Karácsony Gergely - tette hozzá. 

 10:26

Gulyás: A baloldal támogatja a migrációt és lebontaná a kerítést

Gulyás kérdésre elmondta, a francia kormány mielőbb állítsa helyre a közrendet. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy miért alakult ki olyan helyzet Franciaországban, amit láthatott mindenki. A kormány azért tesz a migráció ellen, hogy ne legyenek olyan állapotok Magyarországon, mint Franciaországban. A baloldal támogatja a migrációt és lebontaná a kerítést - mondta Gulyás.  

 10:23

Így segítik a kórházakat és iskolákat

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy lesztanári béremelés a következő időszakban. A mérték és gyorsaság szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy a baloldal képviselői ne akadályozzák meg a béremelést - mondta a miniszter. 170 milliárdos átcsoportosítást jelentett be Gulyás a rezsiterhek kompenzációjára a kórházak, iskolák számára. 

10:20

A kormány nem törli el a rezsicsökkentést

A Brüsszel által elvárásként megfogalmazott rezsicsökkentés eltörlését sem támogatja Magyarország. Szó sem lehet a rezsicsökkentés eltörléséről és a családtámogatások megszüntetéséről - mondta Gulyás. Valóban az egészségügyi kiadások megnőttek a béremelések miatt, és az oktatás területén is erre készül a kabinet - tette hozzá. 

 10:18

Ezt sem támogatja Magyarország

Gulyás beszámolt arról is, hogy a lengyel kormány is a magyar álláspontot osztotta. Brüsszel további 98,5 milliárd euró befizetését kérte a tagállamoktól. Ezt a befizetést sem támogatja Magyarország, és éppen ezért most az a kérdés, hogy a korábbi támogatásokat mire költötte Ukrajna, és az Unió - mondta a miniszter. Gazdasági területen az EB újabb és újabb követelései jelennek meg - tette hozzá. 

 10:16

Gulyás: Nem lesznek migránsgettók Magyarországon

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a szerdai kormányülésen a kormányfő tájékoztatott az uniós csúcsról.Továbbra is ellentétben áll a miniszterek döntése a kormányfők döntésével migráció ügyében, ezért a magyar kormány nem támogatta a kormányfők azon döntését, amely megerősítette volna a miniszterek korábbi döntést.Ennek a migrációs paktum értelmében befogadótáborokat kellene létrehozni a migránsok számára - tette hozzá. Ezek a befogadótáborok migránsgettók lennének, ráadásul nem lehetnének zárt táborok - mondta a miniszter. Magyarországnak több tízezer ember kérelmét kellene elbírálnia, és be kéne engedni ezeket az embereket. Az egész paktum meghívót küld több millió migránsnak - mondta a miniszter. Mindent elkövet a kormány, hogy ezek a szabályok ne lépjenek életbe - tette hozzá. 

10:11

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!