2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Kocsis személyes beszélgetést kér az ombudsmantól

Személyes megbeszélést kezdeményez a későbbiekben Székely László ombudsmannal Kocsis Máté a tűcsereprogramról készült jelentésről.

Józsefváros polgármestere szerint ugyanis az Ombusdmani Hivatal a vizsgálatakor nem tájékozódott szakszerűen, a kerületet nem is a témában kérdezték. Kocsis Máté azt mondta, a kerületi tűcsereprogram megbukott, mert a kiosztott százezer tűből, csupán harmincezer került vissza, a maradékot közterületeken szórták szét, amivel súlyos fertőzésveszélyt idéztek elő. Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága hétfőn hallgatja meg az ombudsmant arról a levelezésről amit az ombudsmani hivatal és a TASZ között folytattak a jelentésről.

– Én az ombudsmannal maga a jelentés kapcsán fogok a későbbiekben kezdeményezni egy megbeszélést, mert én minden ombudsmani jelentést tiszteletben tudok tartani, és tudok együttműködni. A mostaniban azonban nem fogok tudni, mert nyilvánvalóan nem az ombudsman tollából született, hanem a TASZ tollából. És egy ilyen, TASZ által megírt, politikailag rendelt, önkormányzati kampányra időzített, úgynevezett ombudsmani jelentés szerintem alkalmatlan arra, hogy magáról a témáról beszélgessünk. Tehát én egy külön találkozót fogok kezdeményezni Székely Lászlóval a jelentés kapcsán – mondta Kocsis Máté.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Nem lehet átgondolatlan intézkedésekkel büntetni a budapestieket + videó

Hidvéghi Balázs: Nem lehet átgondolatlan intézkedésekkel büntetni a budapestieket + videó

A főpolgármester hazugságspirálba került annak kapcsán, hogy kitiltaná-e vagy sem az autókat a fővárosból - erről Hidvéghi Balázs, Fidesz európai parlamenti képviselője, aki egyben a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke is beszélt a Napi aktuálisban. A politikus úgy fogalmazott: nem a rakpartot, hanem a Gyurcsány–Karácsony-korszakot kell lezárni a fővárosban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!