2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kiugrott a harmadik emeletről, hogy iskolába mehessen

Kiugrott harmadik emeleti erkélyükről egy szegedi kisfiú azért, hogy iskolába tudjon menni. A 11 éves kisfiú 7 éves testvérével egyedül maradt otthon, mivel a szülők már dolgozni mentek. Iskolába indultak, de a lakásból nem tudtak kijutni, mert édesanyjuk bezárta a biztonsági reteszt, amit nem tudtak kinyitni. A gyermek súlyosan megsérült.

– Kiabálást hallottam, és kijöttem az erkélyre, elhúztam a függönyt. A harmadik emeletről kiabált át egy férfi, hogy ne menjél, menjél befele, menjél befele, aztán a kisgyerek bement. Kinéztem, és itt feküdt a nagyobbik gyerek, ki voltak hajigálva a táskák – mondta az alsó szomszéd, aki a kiabálásra figyelt fel. A nagyobbik fiú azért ugrott le az erkélyről, mert öccsével nem tudták kinyitni az ajtó hevederzárát, és mindenképp el akartak menni az iskolába. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett.
„A helyszínre érkezve egy tudatánál levő, jellemzően töréses, végtagtöréses sérülésekkel bíró gyereket találtak a helyszínen, de nem volt eszméletlen állapotban. Az alsó végtagon, lábán, kezén voltak zárt töréses sérülések illetve a gerinc-medence tájékon volt zúzódás. A fejet ért sérülés miatt vélhetően zavart volt a tudata is, tehát a történtekre pontosan nem emlékezett” – közölte Túri Mihály vezető mentőtiszt.


A kisebbik fiút a alsó szomszéd engedte ki a lakásból, a nagyobbik gyermeknél lévő kulccsal tudta kinyitni az ajtót kívülről. „Próbálták az édesanyát elérni telefonon, de nem sikerült. Ekkor a 11 éves kisfiú úgy döntött, hogy ő mindenképpen elmegy az iskolába, ezért a harmadik emeleti erkélyről ugrott ki a lakásból, ennek során súlyos sérüléseket szenvedett. A mentők kórházba vitték” – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A szülők ellen eljárás indul kiskorú veszélyeztetése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!