2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Kiszűrik a kettős állampolgársággal visszaélőket

Bár sokan szeretnének visszaélni a magyar kettős állampolgársággal, ezt a magyar rendőrség és nemzetbiztonsági szolgálat kiszűri – mondta Wetzel Tamás.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte, különösen Ukrajnából próbálkoznak hamis papírokkal megszerezni a magyar állampolgárságot.

– Olyan nincs, hogy ne tudnának kiskapukat találni, különösképpen tőlünk keletebbre lévő országokban felnőtt emberek, akik csak a kiskapukat tudják elképzelni saját közigazgatásuk alapján. Komoly erőfeszítéseket tesz a rendőrség, az összes nemzetbiztonsági szolgálat és belső elhárítás, hogy ezeket kiszűrje. Például legutóbb a szekszárdi járási hivatalban volt egy elhíresült eset, amikor egy menyasszony került a fogdába, akiről egyértelműen bebizonyították a hírek szerint, hogy kenőpénzt fogadott el. Komoly belső ellenőrzés van, minden egyes állampolgársági kérelem megjárja a rendőrséget és az összes nemzetbiztonsági szolgálatot – mondta Wetzel Tamás.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!