2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Kifutott a Médiahajó

Hír TV

2019. szeptember 10., kedd 18:49

A Balaton jelene és jövője volt a fő téma az idei Médiahajón. A Somogyi Hírlap által életre hívott rendezvényen, 3 megye vállalkozói és turisztikai szakemberei vitatták meg a tó körüli fejlesztéseket és kitörési lehetőségeket. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kiemelte: az elmúlt 3 évben mintegy száz milliárd forint érkezett a Balatonhoz.

Több, mint 200 vállalkozó, polgármester és turisztikai szakember részvételével futott ki az idei Médiahajó Balatonföldvárról. Az esemény célja, hogy megvitassák a Balaton kitörési pontjait. Ennek kapcsán Witzmann Mihály, Somogy megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány támogatásával ma már egy dinamikusan fejlődő desztinációvá vált a Balaton.

A jelenlegi fejlesztésekhez megfelelő partnerré vált a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek köszönhetően az elmúlt 3 évben összesen mintegy 100 milliárd forint érkezett a Balatonhoz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a balatoni hajózás fejlesztése kapcsán kiemelte: 2030-ig megújul a flotta a magyar tengeren.

A Magyar Turisztikai Ügynökség összességében, mintegy 6,6 milliárd forintból fejleszti a balatoni hajózást a következő időszakban.

Hír TV