2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Két nappal a voksolás előtt rendeznék a vitát

Május 23-án, két nappal a voksolás előtt rendeznék az európai parlamenti választáson induló pártok vitáját – ebben egyezett meg négy, a nyolc induló pártból. A Demokratikus Koalíció a Jobbik miatt bojkottálja a vitát. A Fidesz nem ment el az egyeztetésre – a kormánypárt azt javasolta a vitát kezdeményező Együtt–PM Szövetségnek, hogy vita helyett az emberekkel ismertesse meg európai politikáját.

„Mi olyan zöldek vagyunk, hogy gyalog jövünk” – szúrt oda egy fricskát az LMP-nek és a Bajnai-mozgalomnak Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti listavezetője, mielőtt bement egyeztetni az Együtt–PM Szövetség irodájába az EP-választáson induló pártok nyilvános vitájáról. Az induló nyolc pártból öt képviseltette magát, de a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja le sem ült az asztalhoz.

„A Demokratikus Koalíció nem ül le neonáci, neonyilas pártok képviselőivel vitatkozni, mert nincs közös alap. Szerettünk volna az egyeztetésen részt venni, de a Jobbik képviselője, az itt van” – fogalmazott Kakuk György, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjelöltje.

„Ez nem az a hely, ahol eldöntjük, hogy most kivel ülünk le szívesen egy tálból cseresznyézni vagy nem, vagy kit hívunk meg az otthonunkba vagy nem, a választópolgárok, akik bennünket javasoltak az Európai Parlamentbe, azok leülnek egymással, megvitatják a programjukat” – reagált Pörzse Sándor, a Jobbik elnöki szóvivője.

Az időpontban és a helyszínben megállapodtak a résztvevők.

„Május 23-án estére javasoljuk a vitát megrendezni az európai parlamenti választások előtt két nappal” – fogalmazott Karácsony Gergely. „És azt is fontosnak érezzük, és ha úgy tetszik, szimbolikus üzenetet szeretnénk küldeni azzal, hogy a vita helyszínéül a Szanyi Tibor képviselő úr javaslatára a Parlament delegációs termét javasoljuk” – tette hozzá az Együtt–PM elnökségi tagja.

A vita témáiról pénteken folytatják az egyeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!