2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Két koronavírusos beteg van Magyarországon

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

  • Két koronavírusos beteg van Magyarországon

 

A miniszterelnök elmondta, két Magyarországon tanuló iráni diákról van szó.

Most úgy tűnik, hogy tünetmentesek, de a fertőzés ténye megállapítást nyert

- tette hozzá.

Orbán Viktor kiemelte, az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel rendelkezésre áll, így van megfelelő létszámú, felkészült orvos és ápoló, eszközök, például maszkok, és a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok, melyek alapján az orvosok rendőrök, közigazgatási szakemberek végezhetik munkájukat.

Az operatív törzs rendkívüli sajtótájékoztatója a két Magyarországon tanuló iráni diákról, aki megfertőződött koronavírussal

A HírTV érdeklődésére Szlávik János osztályvezető főorvos elmondta, mind a két érintett diák korábban járt Iránban ünnepelni az iráni újévet. 

Egyik esetben az egyik diák maga jelentkezett szűrésre, a másik esetében az enyhe tünetek miatt volt szükség a kivizsgálásra. Az, hogy merre mozogtak, mit csináltak, ezeknek a dolgoknak a kivizsgálása folyamatban van - tette hozzá.

SOTE: Az egyik fertőzött diák nem tartotta be az óvintézkedéseket

A Semmelweis Egyetem egyik külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus-fertőzést - közölte az intézmény a honlapján szerdán.

Az egyetem rektora arról intézkedett, hogy a 16 tagú, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerészévfolyam a szükséges időtartamig nem vehet részt előadáson és gyakorlaton. Interneten azonban biztosítják nekik az oktatási anyagot.

Az egyik fertőzött diák nem tartotta be a Semmelweis Egyetem által kért óvintézkedéseket

- ezt írta az intézmény. A SOTE kéthetes otthontartózkodást kért azoktól a diákoktól, akik fertőzött országban jártak. 

Járványügyi vizsgálat indult az iráni diákoknál

A Magyarországon az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két iráni diáknál is haladéktalanul megindult a járványügyi vizsgálat és a kontaktuskutatás - tájékoztatta az országos tisztifőorvos szerdán az MTI-t.

Müller Cecília közleményében tudatta, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban.

A diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg. Kikérdezésük folyamatban van. A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei feltérképezik a szoros kontaktusban lévő embereket - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik.

Zajlik a Csehországban diagnosztizált amerikai diáklányok megbetegedésével kapcsolatos járványügyi vizsgálat is.

A friss információkról és intézkedésekről az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján adnak tájékoztatást

HírTV - MTI

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Magyarországon tanuló iráni diákok fertőződtek meg koronavírussal

A Széchenyi fürdőben is jártak a koronavírussal fertőzött turistalányok

A V4-ek összefognak a koronavírus elleni védekezésben

Hollik: A migránsok koronavírussal fertőzhetnek

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!