2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

A V4-ek összefognak a koronavírus elleni védekezésben

A visegrádi négyek mostantól egységesen lépnek fel a koronavírus-járvánnyal szemben - jelentették be a térség miniszterelnökei a prágai csúcstalálkozó után. A találkozót Mateusz Moravieczki lengyel miniszterelnök kérésére hívták össze, miután Lengyelországban is megjelent a vírus.

  • A V4-ek összefognak a koronavírus elleni védekezésben

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányfői a rendkívüli csúcstalálkozón egyeztettek a koronavírus miatt kialakult helyzetről.

A visegrádi országok közül Lengyelországban és Csehországban már megjelent a betegség. Ezért a közép európai országok összehangolják védekezésüket.

Hazánkban egyelőre nem jelent meg a vírus - hangsúlyozta napközben Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: Magyarországon van egy nemzetközileg akkreditált labor, így néhány órán belül lehetőség van a fertőzés megállapítására és a gyors cselekvésre.

A miniszterelnök kiemelte,

az emberek fontosabbak, mint a gazdaság és a pénz ezért a magyar kormány elsősorban a járvány népegészségügyi kockázataival foglalkozik.

Orbán Viktor hozzátette: a V4-es országok megállapodtak abban, hogy egy másik találkozón tárgyalnak majd a koronavírus gazdasági következményeiről

Frissítés:

Orbán Viktor szerda este bejelentette, két koronavírussal fertőzött iráni diák van Magyarországon.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!