2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

A Széchenyi fürdőben is jártak a koronavírussal fertőzött turistalányok

A Széchenyi fürdőben is jártak a koronavírussal fertőzött turistalányok - jelentette ki a tiszti főorvos. Müller Cecília a Csehországban a betegséggel diagnosztizált diáklányokról azt is elmondta, hogy gyalog közlekedtek Budapesten, betértek egy romkocsmába, palacsintázóba és egy gyógyszertárba is. A tiszti főorvos arról is beszámolt, még vizsgálják, hogy a Budapestre tartó buszon kikkel utaztak a diákok.

  • A Széchenyi fürdőben is jártak a koronavírussal fertőzött turistalányok

 

A cseh hatóságok minden utast kiértesítettek, ezért tudjuk azt is, hogy az az út, ami két és fél órán át tart Bécsből Budapestre, nem volt megálló, tehát ott semerre sem tudtak menni további helyekre, és ott legfeljebb négy magyar főről van tudomásunk, említettem, hogy az ülésrendet még nem kaptam meg, tehát még további vizsgálatokra van szükség - mondta el Müller Cecília. 

Kiderítették azt is, hogy a lányok étteremben nem jártak, az ételt házhoz szállítva kérték.

Jelezte, a cseh hatóságok minden utast értesítettek, tudható, hogy az út Bécsből Budapestig két és fél óra volt, megállók nélkül. Az is kiderült, hogy a Budapest-Brünn járaton két magyar állampolgár utazott.

Müller Cecília közölte, eddig 230 laboratóriumi vizsgálatot végeztek, mindegyik negatív lett, így Magyarországon továbbra sincs igazolt fertőzött.

Beszámolt arról, hogy a mentőszolgálat minden megyében további egy gépkocsit állított szolgálatba. Ezek a koronavírus-gyanúval jelentkezőket viszik kórházba és nem vesznek részt a szokásos feladatokban; ha nem súlyos esetről van szó, akkor két órán belül érnek a telefonálóért.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára ismertette: a világ öt országában 12 magyar van karantén alatt. Nem zárható ki, hogy Magyarországon is megjelenik a vírus, vagyis "akkor járunk el felelősséggel, ha számolunk ezzel a lehetőséggel" - mondta.

Az észak-olaszországi Lomardiában karanténban rekedt magyar kamionsofőr jól van, elképzelhető, hogy március 12-én elhagyhatja a térséget.

A Spanyolországban karantén alá helyezett szállodában öt magyar van: egy kisgyermekes család és egy idős pár. Ők az elmúlt hétvégén utaztak volna haza, az idős házaspárnak a helyszínen jelen lévő konzulok biztosították a gyógyszereket. Elképzelhetőnek nevezte az államtitkár, hogy a tenerifei szállodában elrendelt karantént a spanyol hatóságok előbb feloldják.

A németországi Tübingenben karanténban lévő, ott tanuló magyar jogászhallgató nő jól van, a stuttgarti főkonzulátus napi kapcsolatban van vele. Ha továbbra is tünetmentes, akkor előreláthatólag március 10-11-én hagyhatja el kollégiumi szállását.

Menczer Tamás beszámolt arról is, hogy a Diamond Princess nevű óceánjárón dolgozó három magyar közül korábban egy embernél diagnosztizáltak koronvírus-fertőzést, ő tünetmentes és jól érzi magát, egy japán kórházban van. Két magyar társa egy karanténszálláson tartózkodik, ők is jól vannak.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!