2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Belföld

Kásler Miklós: Korszakos jelentőségű az orvosok béremelési programja

Már jövő februárban megkapják az első emelt bérüket az orvosok - ezt mondta évértékelő videójában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint hetven év elmaradását kellett behozni az Országgyűlés által ősszel elfogadott béremelési programmal, amely megbecsültebb életpályát teremt a magyar orvosok számára.

  • Kásler Miklós: Korszakos jelentőségű az orvosok béremelési programja

Korszakos jelentőségűnek nevezte az ősszel elfogadott orvosi béremelési programot Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere évértékelő üzenetében elmondta, az orvosok béremelése már januártól életbe lép, 2023-ig pedig fokozatosan tovább nő a fizetésük.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a hálapénz megszűnik és folytatódik az ápolók 2016-ban elindult, többlépcsős béremelési programja is.

Az egészségügyi szakdolgozók és védőnők béremelésére idén 82 milliárd forintot fordított a kabinet. Az alapbér januárban 14, novemberben további 20 százalékkal nőtt. A program következő állomása 2022 januárjában lesz, amikor további 30 százalékkal emelkednek a fizetések.

Ennek érdekében a kormány nyáron 4,6 milliárd forintot biztosított felújítási munkálatokra, ingyenessé tette a tankönyveket minden közoktatásban tanuló számára és tovább bővítette a gyermekétkeztetéshez kapcsolódó forrásokat - mondta Kásler Miklós, hozzátéve, idén 106 ezer rászoruló általános iskolás kapott tanszercsomagot.

A miniszter emlékeztetett, az egészségügyi és oktatási ágazatokat követően a kormány a kulturális dolgozók béremeléséről is döntött. Ez 6%-os növekedést jelent.

Kásler Miklós elmondta, a különböző sportágfejlesztési programok mellett a tizenhat kiemelt sportág 8,5 milliárd forintos állami támogatást kapott, a köznevelési infrastruktúra fejlesztésének keretében pedig nyárig huszonegy új tanuszoda, huszonöt tornaterem, valamint hat iskola és egy óvoda épült meg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!