2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Karácsony tagadja, hogy bérelt lakása egy fővárosi politikushoz köthető

Buda elitnegyedébe, egy pasaréti ingatlanba költözött Karácsony Gergely, aki tagadja, hogy egy, a Fővárosi Önkormányzattól pénzbeli juttatásban részesülő momentumos politikushoz köthető az általa bérelt lakás. De miért titkolózik? – tette fel a kérdést cikkében a Ripost.

  • Karácsony tagadja, hogy bérelt lakása egy fővárosi politikushoz köthető

Az elmúlt héten vált széles körben ismertté, hogy Karácsony Gergely már régóta nem saját zuglói lakásában él. A tulajdonában álló családi ingatlanból a korábbi zuglói polgármester, ugyanis egy elegáns pasaréti ingatlanba költözött. Ez a magyarázata annak is, hogy a főpolgármester rendszeresen az Erzsébet-híd Budáról Pestre vezető buszsávját használja szolgálati autójával.

A főpolgármester a hírre első körben annyit reagált, hogy költözéséről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságnak, az erről szóló nyilatkozatot azonban csak hosszas keresgélés után lehet megtalálni az interneten.

A Ripost szerint, Karácsony egy meglehetősen alákérdezős, propagandaízű 24.hu anyagban ejtett erről néhány szót. Tavaly ősszel, egy kétségkívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

A Ripost megpróbálta kideríteni, vajon a szóban forgó társasház melyik lakásában él Karácsony. A kapucsengőn található nevek közül jó eséllyel a Buzinkay név látszott megoldásnak.

Buzinkay Pál mérnök ugyanis a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. 

Buzinkay György momentumos politikus pedig jelenleg kap többféle jogcímen nem kevés pénzbeni juttatást a Fővárosi Önkormányzattól: 2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta – emelte ki a Ripost.

A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta

A Ripost megkérdezte a Fővárosi Önkormányzatot, hogy megfelelnek-e a valóságnak azok az értesülések, hogy Karácsony Gergely a Buzinkay családtól bérli a pasaréti lakást, ők azonban válaszlevelükben tagadták ezt. Azt azonban továbbra is titkolják, hogy kinek a lakását bérli valójában a főpolgármester.

A teljes, eredeti cikk ITT olvasható el.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!