2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Karácsony tagadja, hogy bérelt lakása egy fővárosi politikushoz köthető

Buda elitnegyedébe, egy pasaréti ingatlanba költözött Karácsony Gergely, aki tagadja, hogy egy, a Fővárosi Önkormányzattól pénzbeli juttatásban részesülő momentumos politikushoz köthető az általa bérelt lakás. De miért titkolózik? – tette fel a kérdést cikkében a Ripost.

Az elmúlt héten vált széles körben ismertté, hogy Karácsony Gergely már régóta nem saját zuglói lakásában él. A tulajdonában álló családi ingatlanból a korábbi zuglói polgármester, ugyanis egy elegáns pasaréti ingatlanba költözött. Ez a magyarázata annak is, hogy a főpolgármester rendszeresen az Erzsébet-híd Budáról Pestre vezető buszsávját használja szolgálati autójával.

A főpolgármester a hírre első körben annyit reagált, hogy költözéséről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságnak, az erről szóló nyilatkozatot azonban csak hosszas keresgélés után lehet megtalálni az interneten.

A Ripost szerint, Karácsony egy meglehetősen alákérdezős, propagandaízű 24.hu anyagban ejtett erről néhány szót. Tavaly ősszel, egy kétségkívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

A Ripost megpróbálta kideríteni, vajon a szóban forgó társasház melyik lakásában él Karácsony. A kapucsengőn található nevek közül jó eséllyel a Buzinkay név látszott megoldásnak.

Buzinkay Pál mérnök ugyanis a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. 

Buzinkay György momentumos politikus pedig jelenleg kap többféle jogcímen nem kevés pénzbeni juttatást a Fővárosi Önkormányzattól: 2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta – emelte ki a Ripost.

A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta

A Ripost megkérdezte a Fővárosi Önkormányzatot, hogy megfelelnek-e a valóságnak azok az értesülések, hogy Karácsony Gergely a Buzinkay családtól bérli a pasaréti lakást, ők azonban válaszlevelükben tagadták ezt. Azt azonban továbbra is titkolják, hogy kinek a lakását bérli valójában a főpolgármester.

A teljes, eredeti cikk ITT olvasható el.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Holokauszt emléknap Keszthelyen

A holokausztról nem lehet múlt időben beszélni, ma is emlékezni és emlékeztetni kell - erről beszélt Kovács Gergely történelemtanár Keszthelyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!