2021. április 15.,
csütörtök, Anasztázia, Tas napja

Karácsony szerint példamutatóan járt el a színház

Hír TV

2019. november 26., kedd 14:59

Karácsony Gergely szerint gyorsan és példamutatóan járt el a Katona József Színház Gothár Péter zaklatási ügyében. A főpolgármester annak ellenére nyilatkozott így, hogy napokig nem derült ki, hogy ki az erőszaktevő, a színház vezetése pedig titoktartási szerződést íratott alá a dolgozókkal. A kormánypárt szerint azonban Máté Gábor a Katona József Színház igazgatója nagyot hibázott az ügyben.

A főpolgármester szerint példamutatóan kezelte Gothár Péter zaklatási ügyét a Katona József Színház azzal, hogy intézkedési tervet hoztak létre az ehhez hasonló esetek ellen. Karácsony Gergely ennek ellenére mégis azt mondta, kár volt védeni az erőszaktevő személyét. A főpolgármester azt is megjegyezte, gyorsan cselekedett a színház vezetése.

Csakhogy a Ripost arról írt, hogy a színház titoktartási szerződést íratott alá az ott dolgozó színészekkel az ügyben, köztük még az áldozattal is.

Az Origo pedig arról számolt be, hogy Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár levélben kér magyarázatot a Katona József Színház ügyvezetőjétől Máté Gábortól, arról hogy pontosan mi történt és hogyan kezeli Gothár Péter zaklatási ügyét a színház.

Az ügyben eddig a színház nem tett rendőrségi feljelentést, a Magyar Szocialista Párt pedig nem foglal állást Gothát Péter zaklatási botrányával kapcsolatban.

Millióegyszer foglaltunk állást a zaklatásokkal kapcsolatban…

- mondta stábunknak Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista politikus hozzátette: Én nem akarok egyetlenegy ügyet sem kiemelni, a kormány elé visszük az Isztambuli Egyezménynek a ratifikálását. Mindenre megoldás lehetne.

L. Simon László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint hibázott Máté Gábor azzal, hogy megtiltotta a színház dolgozóinak, hogy nyilatkozzanak. A politikus szerint, ha igazak a vádak, akkor azt nem lehet következmények nélkül hagyni.

Hír TV