2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:50

Belföld

Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenchez köthető személyekkel vette körül magát+ videó

A főpolgármester Gyurcsány Ferenchez és a baloldali kormányokhoz köthető személyekkel vette körbe magát a Városházán, a közgyűlésben pedig a DK nélkül lehetetlen döntéseket hozni. Karácsony Gergely mégsem beszél arról, hogy van-e bármi szava a DK elnökének Budapest irányításában.

  • Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenchez köthető személyekkel vette körül magát+ videó

Szinte nincs olyan terület a Városházán, ahová ne tette volna be a lábát a Demokratikus Koalíció. Karácsony Gergelynek egyébként nem volt túl sok választása, miután a XVIII. kerületi korábbi szocialista polgármester, Szaniszló Sándor és Óbuda vezetője, Kiss László is Gyurcsány pártjának frakciójába lépett át még ciklus elején, így a DK megkerülhetetlen lett a fővárosi közgyűlésben. 

Karácsony Gergely pedig körül vette magát a baloldali kormányokhoz és Gyurcsány Ferenchez köthető személyekkel. Fontos pozícióban van például Draskovics Tibor, korábbi pénzügyminiszter, vagy Katona Tamás, Tordai Csaba, Kiss Ambrus korábbi államtitkárok. Feltűnik Gál J. Zoltán korábbi kormányszóvivő, főpolgármester-helyettesként pedig a DK-s párttagsággal rendelkező Bősz Anett segíti Karácsonyt. 

A főpolgármester pártja pedig most választási szövetséggel fűzte magát végleg a Gyurcsány-párthoz, holott Karácsony Gergely korábban nem is Dobrev Klára, hanem Márki-Zay Péter javára lépett vissza a miniszterelnök-jelölti pozíciótól még 2021-ben.

A Magyar Nemzet azt kérdezte Karácsony Gergelytől, hogy ezek után mégis mekkora befolyása van Gyurcsány Ferencnek a Városházára és milyen kapcsolatban áll a DK vezetőjével, azonban Karácsony Gergely hallgat az ügyben, egyetlen kérdésünkre sem válaszolt.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!