2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Karácsony Gergely átláthatóságot ígért, mégis hallgat a fővárosi buszbérlés kapcsán

Képtelen helyzetekre épülő bohózattá kezd válni a fővárosi buszbérlésről szóló közbeszerzés – erről beszélt híradónknak a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint Karácsony Gergely össze-vissza beszél és menekül a felelősség és az ügy rendezése alól. A főpolgármester közben az ATV-ben arról beszélt, hogy nem tudott a közbeszerzésről, de abban biztos, hogy jogszerűen zajlott.

  • Karácsony Gergely átláthatóságot ígért, mégis hallgat a fővárosi buszbérlés kapcsán

Átlátható és korrupciómentes Budapestet ígért a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén Karácsony Gergely még tavaly novemberben.

A néhány héttel ezelőtt napvilágot látott buszbérlési ügy azonban cáfolhatja a főpolgármester ígéreteit. A BKV hat busz bérlésére írt ki pályázatot még tavasszal, amit az a CR-Facilities Zrt. nyert, ami Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető. A cégről később az is kiderült, hogy úgy nyerte meg a közlekedési vállalat tenderét, hogy sem saját buszai, sem referenciái nem voltak, sőt a pályázati határidő lejárta előtt néhány nappal alapították.

Karácsony Gergely az ATV-ben arról beszélt, hogy nem tudott a közbeszerzésről, de bizonyos, hogy az eljárás jogszerű volt.

Karácsony Gergely azt is hozzátette: a rendőrség is vizsgálja már az ügyet.

Képtelen helyzetekre épülő bohózattá kezd válni a fővárosi buszbérlésről szóló közbeszerzés – erről már a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszélt híradónknak. Láng Zsolt szerint a főpolgármester össze-vissza beszél és menekül a felelősség alól.

Láng Zsolt szerint semmi nem valósult meg a főpolgármester választási ígéreteiből, ami tisztakezű, átlátható és transzparens városvezetésről szólt. A frakcióvezető leszögezte: a buszmutyi körül egyre több a megválaszolatlan kérdés, ezért ki kell vizsgálni az ügyet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!