2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 03:00

Belföld

Karácsony emberei kilencedik hónapja nem engedélyezik négy sebességmérő telepítését a rendőrségnek

Karácsony Gergely handabandázik. Szerinte az Árpád hídon történtekhez hasonló tragédiák elkerülhetőek lennének sebességmérő kamerákkal és drákói szigorúságú büntetésekkel. Ezek hiányáért a főpolgármester az államot, a kormányt hibáztatja, ám emberei kilenc hónapja képtelenek telepíteni négy darab trafiboxot, ő pedig még csak nem is válaszol a BRFK levelére.

  • Karácsony emberei kilencedik hónapja nem engedélyezik négy sebességmérő telepítését a rendőrségnek

Karácsony Gergely szerint az Árpád hídon történtekhez hasonló tragédiák elkerülhetőek lennének sebességmérő kamerákkal és drákói szigorúságú büntetésekkel. Ezek hiányáért a főpolgármester az államot, a kormányt hibáztatja, ugyanakkor információink szerint hónapok óta nem válaszol a BRFK-nak arra a levelére, amelyben a rendőrség négy traffibox kihelyezéséhez kért segítséget, az emberei pedig nem oldották meg a rendőrség kéréseit - írja a Magyar Nemzet

Nem először próbál politikai tőkét kovácsolni szerencsétlen emberek halálából Karácsony Gergely főpolgármester. Ezúttal a szombatra virradóra az Árpád hídon történt tragédia hullámait lovagolta meg. Közösségi oldalán arról írt, hogy szerinte rendszerszintű problémáról van szó: „Ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is. A kamerák felszerelése ugyan állami feladat – a bírságokból befolyó pénzzel együtt –, de mi nem várunk tovább rájuk: a főváros 48 sebességmérő kihelyezését készítette elő.” – közölte.

Ismert, az Árpád hídon egy feltunningolt Mercedes felett elvesztette uralmát a vezetője, és a szalagkorlátot áttörve széttépte az éppen odaérő kerékpárost.

Karácsonynak nem ez az első, tragikus balesetben meghaltakra épülő politikai húzása.

„Azonnali egyeztetéseket kezdeményez” a budapesti rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására, írta Karácsony Gergely idén február 19-én szintén a Facebookon.

Február 18-án hajnalban a VIII. kerületi Harminckettesek terénél egy autó a villamosmegállóba sodródott, és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki azonnal meghalt. A főpolgármester akkor ezt írta: „a rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéró toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát.” Karácsony Gergely a baleset után azt is bejelentette: legalább száz, egész nap működő traffipaxot helyeznek hamarosan üzembe.

A BRFK ugyanakkor már 2022 őszén kezdeményezte négy darab trafibox kihelyezését, a baleseti statisztikákat figyelembe véve két sebességmérőt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra akartak telepíteni. A főváros feladata ezekkel csupán annyi lett volna, hogy kiépítsék a megfelelő talapzatot és biztosítsák az áramellátást. Ahogyan akkoriban erről több médium is beszámolt, a BRFK-nak a főpolgármester minden segítséget megígért az új sebességmérők üzembe helyezéséhez.

Lapunk kíváncsi volt, hogy áll ezeknek a trafiboxoknak az ügye. A BRFK-nak küldött kérdésünkre érkezett válaszból az derült ki, hogy valóban áll. A rendőrség szerint a fővárossal megakadtak a tárgyalások, a 2022 októberében elküldött levelükre, amelyben a főváros segítségét és támogatását kérik, Karácsony Gergely még csak nem is válaszolt Helyette a főváros egyik cége jelentkezett egyeztetésre. A BRFK, mint írják „a trafiboxok telepítése tárgyában többször egyeztetett az önkormányzattal, de a vállalt talapzatok kiépítésére a mai napig nem került sor."

Úgy tudjuk egyébként, hogy a korábbi baleset után ígért száz sebességmérő ügye sem haladt előre.

Fotó: Havran Zoltán

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!