2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Juhász nem hajlandó a köztartozásokról beszélni

Továbbra is tagadja Juhász Péter, hogy adótrükközéssel szüntette meg korábbi cégeit. Az Együtt–PM belvárosi polgármesterjelöltje azt állítja: nem igazak azok a sajtóhírek, amelyek szerint több mint 7 millió forintos köztartozást hagytak maguk után a csődbe ment vállalkozásai. Az átláthatóság fontosságáról tartott sajtótájékoztatóján azt viszont elismerte Juhász, hogy könyvelője tanácsára bizonyos tételeket hagytak elhalni a cégügyekben.

Taktikai egyeztetés előzte meg Falus Ferenc és az Együtt–PM két polgármesterjelöltjének programismertető sajtótájékoztatóját. A baloldali kis párt azt ígéri, hogy átláthatóvá teszik az önkormányzatok működését. Falus Ferenc átláthatósági biztost nevezne ki a fővárosban, az önkormányzati szerződéseket és árajánlatokat pedig már előzetesen nyilvánossá tenné.

– Létre fogunk hozni egy közbeszerzési portált, ahol kereshető formában mindezek az adatok hozzáférhetők és könnyen megtalálhatók. A lehető legtöbb városgazdálkodással kapcsolatos adatot online nyilvánosságra hozzuk, hogy mindenki bármikor hozzá tudjon férni és ellenőrizni tudja a város működését – közölte Falus Ferenc.

Karácsony Gergely hozzátette, a leendő együtt–PM-es önkormányzati képviselőknek és polgármestereknek kötelező lesz elszámolniuk a vagyonukkal. „Azt gondoljuk, aki közhatalommal él és akinek a jövedelmének egy része az adófizetők támogatásából származik, annak igenis el kell számolni a vagyonával. Ezért minden olyan együtt–PM-es képviselő, aki megválasztásra kerül, ezt magára nézve kötelezővé fogja elfogadni, és ezt fogjuk képviselni az önkormányzatokban.”

Az Együtt–PM belvárosi polgármesterjelöltje azonban egyelőre titkolózik korábbi cégeinek felszámolásáról. Juhász Péter szerint nem igaz a Pestisracok.hu információja, amely szerint több mint 7 millió forint adótartozással mentek csődbe vállalkozásai. De azt elismerte, hogy könyvelője tanácsára bizonyos tételeket hagytak elhalni a felszámolt cégeiben.

Juhász Péter: – Szűntek meg cégeim, úgy köztartozást nem hagytak maguk után, hogy ez bármilyen tevékenységből fakadt volna, hanem volt olyan, amit a könyvelőm tanácsára egyszerűen hagytam elhalni, de nem volt tartozása akkor ezeknek a cégeknek.
Riporter: – Ezek az elhalt összegek mekkorák voltak?
Juhász Péter: – Mondom, nem léteztek ezek az összegek, amikor abbahagyta a tevékenységet a cég.

Szigetvári: Nem fantomszervezet volt a Milla

Tisztességes politikusnak tartja Juhász Pétert párttársa, az Együtt–PM társelnöke. Szigetvári Viktor a Hír TV-nek tagadta, hogy fantomszervezetként működött volna a Juhász által vezetett Milla. A társelnök hozzátette, a szervezetből érkező párttagok aktív részesei a kampányuknak.

– Juhász Péter egy tisztességes politikus, a saját múltját már korábban világossá tette. Az Együtt–PM Szövetség egységes párt, néhány hete tisztújítás volt a Szolidaritásban, fel sem merült, hogy mással politizálnának. Ők részei a közösségünknek, a Milla pedig mint civil szervezet megszűnt, akik közülük politizálni szeretnének, már politizálnak, velünk vannak. Semmi olyan okot nem látok ebben a helyzetben, amely ne azt mutatná, hogy új ellenzéki erő, ötezer aktivistával közel 50 ezer aláírást gyűjtöttek az elmúlt hetekben. Büszkék vagyunk erre és megyünk tovább, erős ellenzéki párt leszünk – nyilatkozta Szigetvári Viktor, az Együtt–PM ügyvezető társelnöke.

„Jogerősen elítélt drogos hazudozó”

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált az ellenzéki politikus nyilatkozatára. Ebben az áll: Juhász Péter egy jogerősen elítélt drogos hazudozó, akinek céges érdekeltségei több millió forinttal károsították meg a magyar államot. A Fidesz véleménye szerint egy adótrükköző nem lehet polgármesterjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!