2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Belföld

Jelentősen csökkent a tankönyvek átlagára

Minden tankönyv időben, a tanévkezdésre eljut valamennyi iskolába – jelentette be a közoktatási államtitkár abban a miskolci általános iskolában, ahová elsőként szállították ki az új kiadványokat.

Czunyiné Bertalan Judit szerint a tankönyvek ára jelentősen, körülbelül 20 százalékkal csökkent. Százezer diák szeptembertől már az új, kísérleti tankönyvekből fog tanulni, ezeknek az ára harmada, mint a korábbi kiadványoké. Az államtitkár szerint ezáltal a magyar családok félmilliárd, az állam pedig egymilliárd forintot takarít meg.

„Közel 20 százalékkal kevesebb a tankönyvek átlagos ára. Ez egy 11 ezer forintos átlagárat jelent gyerekenként, tankönyvcsomagonként. Vannak eltérések, hiszen 7 ezer is lehet egy tankönyvcsomag a tankönyvek típusától függően, illetve sajnos drágább is, hiszen néhány nyelvtankönyvnek az ára magasabb. Úgy, hogy az átlagárat tudom mondani és az átlagár csökkenését, ami jelentős. És még azt szeretném hozzátenni, hogy a kísérleti jelleggel bevezetésre kerülő, megújuló tankönyvek viszont közel a harmadába kerülnek a korábbi tankönyveknek” – fogalmazott a közoktatási államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit Magyarország élőben című műsorunkban arról is beszámolt, hogy augusztus 30-ig minden megrendelt tankönyv megérkezik az iskolákba: „A határidő a Kello raktáraiba történő eljuttatásra minden kiadónak egységesen július 31-e volt, és a napokban megindul a tankönyvek kiszállítása a tanulók számára egyedi csomagokba csomagolt módon” – mondta a köznevelési államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!