2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Jelentős károkat okozott a zord időjárás

A katasztrófavédelem, a honvédség és az E.ON szakembereinek összehangolt együttműködésének köszönhetően már csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akadozik néhány helyen az áramszolgáltatás. A pénteki vihar miatt országszerte több mint 40 településen nem volt villany. Az időjárási előrejelzések szerint vasárnap este délnyugaton lesz ismét havazás.

Péntek délután még járt az aggregátor a bökönyi polgármesteri hivatalban, szombat délelőtt viszont már ismét volt áram az épületben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az orkán erejű szél miatt 3 ezer háztartás maradt villany nélkül egész este. Azóta az E.ON szakemberei már itt is megoldották a problémát. Az éjszaka folyamán összesen 112 hibabejelentés érkezett a térségből az energiaszolgáltató cég ügyeletére, ami megfelel egy átlagos nap forgalmának.

„Pénteken már a magas feszültségű hálózat teljes egészében helyre lett állítva, százszázalékosan. A problémák már csak a kisfeszültségű hibák területén merülnek fel. Ezeket a hibákat még ma is javítják az E.ON szakemberei” – közölte Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hadnagya.

Sok helyre riasztották a tűzoltókat

Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szombaton már sehol sem volt áramkimaradás, de a tűzoltókat még sok helyre hívták fakidőlésekhez. Pest megyében is jelentős károkat okozott a pénteki zord időjárás, de mostanra mindenhol helyreállt a rend.

„Országszerte okozott problémát az erős szél, hiszen helyenként fákat döntött ki, nagyobb ágak szakadtak le – nyilatkozta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. – Helyenként ezek az utakra zuhantak, ezeket kellett eltávolítani. A közlekedésben okoztak fennakadást. Voltak olyan esetek is, például Pest megyében, hogy felsővezetékre esett rá egy fa, ott átmenetileg hiba az áramellátásban volt” – tette hozzá Hajdú Márton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap Nyugat- és Dél-Magyarországon ismét havazás várható több helyen. Az élénk északkeleti, északi szél is megerősödhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!