2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Itthon gócokban fordul elő, Nyugat-Európában egyre jobban terjed a fertőzés

Gócokban fordul elő a vírus Magyarországon - hangsúlyozta a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztelevízióban. Szlávik János azt mondta: érdemes figyelni a szennyvízben a koronavírus örökítő anyagát, mert az egy-két héttel előre tudja jelezni, hogy több vagy kevesebb eset várható-e.

  • Itthon gócokban fordul elő, Nyugat-Európában egyre jobban terjed a fertőzés

A szakember felhívta a figyelmet a maszkhordás és a kézfertőtlenítés fontosságára, hiszen egyelőre csak így lehet védekezni a vírussal szemben.

A gócokat kell kezelni, tehát egyelőre a koronavírust Magyarországon nem országosan, hanem gócokban kell szigorúbban kezelni, azok a szabályok, amik jelenleg érvényben vannak, azok megfelelően lennének, hogyha az emberek betartanák őket, úgyhogy én úgy gondolom, hogy többször kell felhívni mindenkinek figyelmét a megfelelő maszk használatra, fertőtlenítésre, távolságtartásra és azokban a gócokban, ahol kialakul a járvány, ott viszont lehet szigorúbb intézkedéseket hozni

– hangsúlyozta a főorvos.

Tovább terjed a koronavírus Európa-szerte

Megélhetésüket féltik a spanyol vállalkozók, miután Nagy-Britannia után Németország is utazási figyelmeztetést adott ki az ibériai országra. Spanyolországban több ezerre rúg a napi új koronavírusos fertőzések száma. Terjed a betegség a többi nyugat-európai országban is. Belgiumban egy nap alatt csaknem ezer ember fertőződött meg és a halálozási arány is egyre magasabb. A vírus első európai gócpontjának számító Olaszországban pedig szintén emelkedésnek indult a betegek száma.

Mindeközben tovább mérséklődött és napi ezer alá csökkent az új fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon. A regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában 29 ezerre, Koszovóban 11 ezerre, Észak-Macedóniában 12 és fél ezerre, Bosznia-Hercegovinában csaknem 16 ezerre, Montenegróban pedig csaknem 4 ezerre nőtt. Bár némileg javultak a mutatók, több ország mégis szigorított a határátlépés szabályain. Az Észak-Macedóniából, Horvátországból, Bulgáriából és Romániából érkezők a szombat óta csak 48 óránál nem régebbi, negatív teszttel léphetnek be Szerbia területére. A korlátozás a szerb állampolgárokra nem vonatkozik.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!