2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Ítélet: 95 százalékban vesztett a bank

A K&H Bank részlegesen pert nyert az állam ellen a devizahitelek ügyében, az elsőfokú ítélet szerint néhány hónapig áttekinthetők voltak a pénzintézet egyoldalú szerződésmódosításai. Másik két bank keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította.

Érkezés után máris az ítélethirdetés elhalasztását kérte a K&H Bank jogi képviselője a Fővárosi Törvényszéktől. Az ügyvéd indítványozta, hogy a bíró forduljon az Alkotmánybírósághoz, ahogy tette egyik kollégája a napokban egy másik devizahiteles-perben. A pénzintézet jogi képviselője úgy érvelt: ha a jogszabályról utólag kiderül, hogy sérti az alaptörvényt, a bankok elbukják azt a pénzt, amelyet időközben kifizettek az adósoknak a törvény által tisztességtelennek vélelmezett egyoldalú szerződésmódosításokért. A bírói elutasította az indítványt és ítéletet hirdetett.

Az elsőfokú ítélet szerint a K&H Bank egyoldalú szerződésmódosításai – néhány kivételtől eltekintve – tisztességtelennek minősülnek. A kivételt az idén március 15-e és július 19-e közötti időszak jelenti. Ezekben a hónapokban a pénzintézet a költségek és díjak emelését az inflációhoz kötötte. Vagyis olyan átlátható, könnyen értelmezhető körülményhez, amelyet a bank nem tud befolyásolni.

Míg a K&H részlegesen nyerni tudott, addig a TakarékBank és az MKB keresetét elutasította a Fővárosi Törvényszék. A ma már állami tulajdonú MKB esetében a bíróság úgy látta, hogy a pénzintézet általános szerződési feltételei túlságosan is általánosak voltak.

Az ítéletek nem jogerősek, a bankok, illetve az állam jogi képviselőinek nyolc napjuk van fellebbezni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!