2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Ismét tüntetnek

Ismét országos sztrájkot hirdetett mára a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A diákok reggel hét órától ülősztrájkot tartottak a Blaha Lujza téren, a Sándor-palotánál nyolc órakor kezdődött a pedagógusok tüntetése.

  • Ismét tüntetnek

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója a múlt hét szombaton tartott demonstráción jelentette be, hogy ma országos sztrájkot hirdet a pedagógusok a PSZ és a PDSZ szervezésében.

A tüntetéshez a diákok is csatlakoztak, reggel hét órától ülősztrájkot tartottak a Blaha Lujza téren, volt, aki el akarta foglalni a Rákóczi utat, de azt a rendőrök megakadályozták.

Az ELTE hallgatói és oktatói közös fotóval fejezték ki szolidaritásukat a pedagógusok mellett, de jelenleg is többen demonstrálnak az egyetem téren. Miskolcon élőláncot szerveztek.

Nyolc órától az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai a Szentendrei úton forgalomkorlátozó demonstrációba kezdtek. A jelenleg mintegy száz tüntető a „Szabad ország, szabad oktatás", „Nincs tanár, nincs jövő” rigmusokat skandálja, és egy sávot már lezártak. Az autósok dudálással fejezik ki szimpátiájukat.

A Vörösmarty Gimnázium tanárai a Budai várba szerveztek tüntetést, és közben a Karmelita kolostornál papírrepülőket dobálnak és arra várakoznak, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek nyújtsák át a petíciójukat. 

Borítókép: Tüntetés a Budai várban (Fotó: Katona Vanda)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!