2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

ÍRD ALÁ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését!

Írd Alá az interneten! Elindult az irdala.hu nevű internetes oldal annak érdekében, hogy aláírásával a járványügyi helyzetben is támogatni tudja a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését – hangzott el a Publi Cafe című műsorunkban.

 

Pesty László dokumentumfilmes, a kezdeményezés kampányfőnöke hetekig dolgozott az oldalon és annak különböző leágazásain, mint a facebook-oldal és az Instagram. A legfőbb nehézséget az okozta, hogy ebben a járványügyi helyzetben nagyon nehéz beszélni az uniós kisebbségek lehetőségeiről.

Azt szoktuk mondani, hogy a székely történelem vérzivataros ezer éve után csak-csak felkel a nap! Ha az online tér velünk, akkor ki ellenünk? Úgy néz ki, hogy az iradala.hu oldal és digitális leágazásai sikert hoznak, kezd felpörögni a kampány – hívta fel rá a figyelmet Pesty László a Publi Cafe legutóbbi adásában.

Az oldal az alábbi linken érhető el: ÍRD ALÁ

Facebook-oldal IDE kattintva elérhető

Pesty László felhívása:

A Székely Nemzeti Tanács még tavaly annak érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtést, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. A kezdeményezés elindításáért a Székely Nemzeti Tanács hat évig pereskedett az Európai Bíróságon.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

Idén február végén határozatban biztosította támogatásáról a magyar Országgyűlés a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

A kezdeményezés a http://nemzetiregiok.eu/ oldalon is aláírható.

KAPCSOLÓDÓ: 

Szili Katalin: A többségi társadalom számára is hasznosak az őshonos kisebbségek alkotta régiók

Izsák Balázs: Óriási kihívás előtt állunk

Az RMDSZ közel 150 ezer aláírást gyűjtött az SZNT kezdeményezéséhez

A KDNP a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének aláírására buzdít

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiváltságosaknak járó körülmények között él és dolgozik a Jobbik elnöke

Napok óta nem nyilatkozik a Jobbik arról, hogy mennyit költ Jakab Péter védelmére. 2021. szeptember 16.

A kormánypártok frakcióülést tartanak Esztergomban

Esztergomból tudósított Papp Ágota. 2021. szeptember 16.

Szeptember 21-én indul a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

A fesztivál szeptember 21-én kezdődik,október 4-én zárul. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!