2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Publi Cafe: A magyar gazdasági akcióterv Európa élmezőnyében van

2020. április 16., csütörtök 21:55

„Az ember állampolgárként és elemzőként is drukkol, hogy végre egyszer az IMF ne tévedjen és valóban Magyarország a kevésbé sújtott országok közé tartozzon, de azt hiszem, hogy a felelős és helyes magatartás alázatra inti ilyenkor az embert. Senki nem tudja, hogy mit hoz ez a válság pontosan”

- mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója. Hozzátette, nap-nap után figyelni kell milyen intézkedések lehetnek szükségesek és a most bevezetett történelmi gazdaság mentő csomag már biztosan bevált jól működő gazdaságfilozófiát tükröz.

„Itt heti 200 milliárd forintos GDP csökkenést kell Magyarországnak elviselnie, ami szerintem egy laikus számára is egy szabad szemmel látható szám, ami azt jelzi, hogy mekkora a kataklizma. (…) Ha egy GDP ekkora veszteséget szenved, ahhoz valóban egy fix lábakon álló gazdaság kell, hogy ezt túlélje. (…) Én a baloldali attitűdöt próbálom már hosszú ideje tárgyilagosan nézni és néha lamentálni és nem gyorsan véleményt mondani”

-fogalmazott a Pesty Fekete Doboz alapítója, Pesty László.

A Karc FM főszerkesztő-helyettese, Lentulai Krisztián szerint a 15 perc hírnév érdekében mindig megjelennek a gazdasági szakemberek. Hozzátette, velünk mint üzleti partner az IMF nem számol és ha ez így van, akkor ez nekünk jó hír.

Teljes adás:

HírTV