2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Magyarország élőben

Izsák Balázs: Óriási kihívás előtt állunk

A magyar parlament határozati javaslatban támogatná a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, amely arra kéri az Európai Uniót, hogy a támogatások elosztásánál a nemzeti regionális jellegzetességek szempontjaira is legyen tekintettel. A nemzeti régiókról szóló kezdeményezést azonban csak akkor veszi napirendre az Európai Parlament, ha május 7-ig hét uniós tagországban legalább egymillió aláírást sikerül összegyűjteni. Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke múlt héten azt mondta: ha éppen a nemzeti összetartozás évében lenne sikertelen az aláírásgyűjtés, az az egész magyar nemzetpolitika számára vereséget jelentene.

  • Izsák Balázs: Óriási kihívás előtt állunk

„Hogy állnak időarányosan? Hallottuk, hogy hét országból egymillió aláírást kell összegyűjteni.”

-          kérdezte Velkovics Vilmos műsorezető.

„Az 1 évből 70 nap van még hátra és 140 ezer aláírásunk van ebben a pillanatban, még több mint 860 ezer aláírás kell, a biztonság okáért akár 960 ezer is, tehát óriási kihívás előtt állunk. Nagyon nagy a feladat, de meggyőződésem, hogy egy véghajrában ez teljesíthető.”

– mondta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

„Azt gondolná az ember, hogy ez egy olyan téma, amely alapvetően megérinti az embereket, megérinti a régió lakóit, megérinti a többségi nemzeteknek a tagjait is.  Mi az oka ön szerint, hogy eddig nem gyűltek ezek az aláírások és ezentúl fognak?”

-          tette fel a kérdést a műsorvezető.

„Lassan gyűlnek. Jelzem, a Minority SafePack esetében egy hasonló kezdeményezés volt a kisebbségek védelmében, szintén a véghajrában sikerült összegyűjteni. Általában az európai polgári kezdeményezésekről tudni kell, hogy a hatvanvalahány benyújtott polgári kezdeményezésből négy volt sikeresnek tekinthető, ahol sikerült az aláírásokat összegyűjteni. (…)”

-          válaszolta Izsák Balázs.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!