2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Horváth Csaba félreáll, ha kell

Horváth Csaba félreáll, ha lesz nála esélyesebb jelöltje a baloldalnak a főpolgármesteri tisztségre – az MSZP aspiránsa erről az Origónak nyilatkozott. Szerinte a nyitott kérdésekről napokon belül megegyezhetnek az ellenzéki pártok. Ezzel szemben van olyan fővárosi szocialista, aki ismét Bajnai Gordon vagy Karácsony Gergely esetleges jelöltségéről beszél.

A spárgás tekercs és a thai csirkeleves a közös kedvence Gyurcsány Ferencnek és Balázsovits Lajosnak. Ezt főzték közösen a pártelnök decemberben megjelent szakácskönyvében. Gyurcsány Ferenc a színész-rendezőt a múlt héten állítólag már nem főzőpartnerként, hanem mint a DK főpolgármester-jelöltjét emlegette egy szűk körű egyeztetésen. A szocialisták nem ennék olyan forrón a kását.

– Az embernek ismertnek kell lenni, és legalább annak a minimális hitnek meg kell lennie az emberekben, hogy el tud vezetni egy várost. Ebből a szempontból, miközben kedves és kellemes embernek tartom a felvetett jelöltet, az alkalmasságával kapcsolatban azért vannak bizonytalanságok bennem – mondta Molnár Gyula, a XI. kerület volt szocialista polgármestere.


Az MSZP budapesti párttanácsának ülése után a fővárosi ügyvezető alelnök, Trippon Norbert már más neveket említett. „Személy szerint akár az LMP-nek a főpolgármester-jelöltjét is úgy gondolom, hogy támogathatná akár a DK, akár az MSZP, akár az Együtt'14, egyébként ilyen értelemben nagyon nagy esély lenne Tarlós István leváltására, én támogatni tudnám Bajnai Gordont, de Karácsony Gergelyt is mint főpolgármester-jelöltet, pontosan azért, hogy nehogy azt mondják, hogy az MSZP ragaszkodik bármilyen poszthoz."

Karácsony Gergely politikai blöffnek tartja, hogy az ő nevét is bedobták a szocialisták.

Horváth Csaba viszont nem blöffölt – a szocialisták eddigi főpolgármester-jelöltje az Origónak azt mondta: félreállna, ha lenne nála esélyesebb jelöltje a baloldalnak a tisztségre. Szerinte a baloldali pártoknak a legesélyesebb jelöltet kell indítani Tarlós István ellen, és felkészült arra is, hogy ez nem ő lesz. Az egyeztetések az Együtt–PM, a DK és az MSZP között úgy tudjuk – szerdán folytatódnak, a közös főpolgármester-jelöltről pedig azt ígérték a pártok, hogy még a héten megállapodnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!