2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Hollik István: Az ellenzék valódi célja az egész rendszer megdöntése

Magyarország jogállam, az alaptörvényben rögzített alapjog. A kormány egy dolgot kér: tartsák be a törvényeket. Úgy tűnik egy új ellenzéki összefogás formálódik, és az ellenzék valódi vezetője Gyurcsány Ferenc. Ő tette nyilvánvalóvá az igazi szándékot: ők nem egy törvény ellen tüntetnek, hanem a cél, hogy az egész rendszer bukjon meg – mondta Hollik István a Magyarország élőben stúdiójában. A túlóratörvény elleni tiltakozás egy színjáték. A törvényesség határát súroló, sőt átlépő eszközökkel akarják megbuktatni a kormányt, tette hozzá.

  • Hollik István: Az ellenzék valódi célja az egész rendszer megdöntése

A hétfői történések szürreális epizódjai az ellenzék képviselőinek hiteltelenségét bizonyítják Hollik István szerint. Többen eme képviselők közül pár hónapja követelték az ápolási díj megemelését, demonstráltak és szabadkoztak, miszerint ez számukra a legfontosabb. Csütörtökön ezt a kormány a parlamentben elfogadta, azonban egyetlen egy ellenzéki képviselő sem nyomott gombot, mert sokkal fontosabb volt nekik a hisztéria, a szereplés, mutatott rá. „Ha van egy ügy a nyilvánosságban, azt felkapják, majd épp olyan gyorsan engedik el, ahogy találnak egy másikat.”

Visszataszító, ahogy Gyurcsány az egész akció élére áll – mondta a kormányszóvivő. Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc volt, aki kimondta az egész tüntetés és akciósorozat valódi szándékát, hisz sokáig nem volt világos, mit is szeretnének. Ő egyértelmű politikai célt fogalmazott meg, ami a rendszer megbuktatása. Mi van ha még több akció van az ellenzék tarsolyában? Ha bénítani akarják és tudják a kormány munkáját – hangzott el a műsorvezetői kérdés. „Az, ha valaki nem ért egyet a kormánnyal, nem jogosítja fel hogy ne tartsa be a törvényeket” – felelte a képviselő. 

Hollik István szerint kiemelt köszönet illeti a rendőröket, akik kiválóan tartják fent a törvényes rendet. Az ellenzéki képviselők és aktivisták méltatlan heccelésének és gúnyolódásának kitéve tűrik azt. „Azok akarnak most kioktatni minket demokráciából, és uszítanak a rendőrök ellen, akik 2006-ban olyan parancsot adtak, hogy a tömeget verjék a rohamrendőrök” – mondta Hollik István. „Reméljük a hatalommámor nem vezeti a képviselőket oda, hogy törvénytelenségeket kövessenek el” – tette hozzá.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!