2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Hivatalosan is elindította kampányát Karácsony Gergely

A mai zártkörű kampánynyitó rendezvényen a főpolgármester kijelentette, hogy borzasztó a közhangulat Magyarországon ezért ő elsősorban közösséget akar építeni.

  • Hivatalosan is elindította kampányát Karácsony Gergely

Jövőt adunk Budapestnek! – ezzel a szöveggel tartott ma zártkörű kampánynyitó rendezvényt Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere egy beazonosíthatlan helyszínen, fehér fal előtt beszélgetett örökös partnerével, a párbeszédes Barabás Richárddal. Karácsony Gergely most először beszélt a kegyelmi ügyről, ami szerinte nem rendszerhiba, hanem a rendszer lényege – írja a Magyar Nemzet.

A témák között szerepeltek még egészségügyi kérdések, az Egészséges Budapest programot a főpolgármester úgy értékelte, hogy a fele forrás érkezett eddig meg a kormánytól, és a kerületek nagyon sokat tettek a budapesti ellátás jobbításáért. Karácsony Gergely jórészt a 2019-es kampányból már ismert témakörökben mondta el a véleményét, szólt a budapesti levegő rossz minőségéről is, ami ellen szerinte fel kell lépni (ugyanez volt Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt programjának a lényege 2019-ben). Elmondta, hogy fel fog forrni a város, ha nem tesznek ellene semmit, növelni kellene a zöld felületek arányát. 

Magyarország jól áll vízkincs tekintetében, de szerinte nagy változások kellenek a vízügy területén is, mert lemaradásban vagyunk. A főpolgármester ciklusából eltelt négy és fél évben eddig nem sokat beszélt városüzemeltetési feladatokról, úgy tűnik, ezen most, a választások előtt négy hónappal változtat, kérdés, hogy ennek a valóságban mennyi hozadéka lesz. 

A beszélgetés talán csúcspontját azért mégiscsak egy klasszikus ellenzéki politikai mantra ismertetésénél érte el, amikor Karácsony Gergely kibökte, hogy 

ebben az országban nem lehet élni!

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!