2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Hiszékeny mentelmi jogának felfüggesztését javasolják

Eleget tesz a legfőbb ügyész kérésének a mentelmi bizottság, a testület a szocialista Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek. A bizottság - a szokásoknak megfelelően - zárt ülésen hozta meg döntését, amely előtt meghallgatta az ellenzéki politikust. Hiszékeny Dezső - a gyanú szerint - a XIII. kerület alpolgármestereként 5 millió forintot kért egy vállalkozótól, hogy átjátssza neki egy üzlethelyiség bérleti jogát.

A legfőbb ügyész július elején indítványozta az Országgyűlésnek a szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A nyomozóhatóság gyanúja szerint Hiszékeny Dezső Angyalföld alpolgármestereként ötmillió forintot kért egy vállalkozótól az egyik önkormányzati üzlethelyiség bérleti jogáért.

A mentelmi bizottság a döntés meghozatala előtt a szokásoknak megfelelően meghallgatta Hiszékeny Dezsőt. A szocialista politikus változatlanul úgy gondolja, hogy a büntetőeljárást a kormánypártok utasítására időzítette az ügyészség az önkormányzati választási kampányra.

„Az igazam megvédésére a mai magyar politikai viszonyok között, úgy gondolom, csak egy szabályozott és ellenőrzött jogi eljárás ad esélyt […]. Ezért kértem a bizottságot, hogy a mentelmi jogomat függessze fel” – mondta el Hiszékeny Dezső.

A bizottság öt igen szavazattal, egy tartózkodás mellett a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek.

A parlament várhatóan az őszi ülésszak első napján, szeptember 15-én szavaz a szocialista politikus mentelmi jogáról. Hiszékeny Dezső áprilisban lett Budapest 13. kerületének országgyűlési képviselője. Bár alpolgármesteri és önkormányzati képviselői tisztségét az októberi helyhatósági választásig megtarthatta volna, június elején váratlanul lemondott mindkettőről. Sajtóhírek szerint a döntés már a nyomozás következménye volt. Az angyalföldi Fidesz értesülése szerint a korrupciós bűncselekmény gyanúját hangfelvétel igazolja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!