2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Higgadtabb lesz a Fővárosi Közgyűlés munkája

Higgadtabb és tárgyszerűbb lesz a Fővárosi Közgyűlés munkája az új rendszerben – a Hegyvidék polgármestere szerint.

A Fővárosi Közgyűlés testülete az október 12-i önkormányzati választás után a 23 kerületi polgármesterből és kilenc kompenzációs listáról bejutó képviselőből áll majd. Pokorni Zoltán P8 című műsorunkban azt mondta, erős támogatója volt a most kialakult modellnek, ugyanis szerinte abból a kétszintű rendszerből, ami eddig működött, lassúság és tohonyaság fakadt.

– Minél inkább tisztában van valaki a valóságos gondokkal, minél közelebb van hozzá, annál racionálisabb a viselkedése, és ha nagyon messziről, egy pártlista magasságából tekint le erre, akkor sokkal többször találkoztam irracionális megközelítéssel. A valóság egy jó kiindulópont, és a kerületi polgármesterek hozzák ezt a realitásérzéket és tudatot a működésbe. Mindenképpen azt remélem, hogy jobb lesz, higgadtabb, nyugodtabb, tárgyszerűbb lesz a működése a fővárosnak, mint eddig volt – fogalmazott Pokorni Zoltán.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!