2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Hidvéghi: Gyurcsányné és a baloldal minden határt átlépett a Magyarország elleni hadjárattal

A múlt heti EU-csúcson született - "a józan ész diadalát" jelentő - megállapodás után is folytatódni fognak a Magyarország elleni ideológiai alapú nyomásgyakorlási kísérletek - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán, Budapesten.

  • Hidvéghi: Gyurcsányné és a baloldal minden határt átlépett a Magyarország elleni hadjárattal

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ezek ellen az eddigi határozottsággal fognak fellépni. Az EU-csúcson született döntés a józan ész diadala, az európai állam- és kormányfők kimondták, hogy egy világjárvány idején nem ideológiai háborút kell folytatni egymással, hanem az embereknek és a gazdaságnak kell segíteni - szögezte le. A kormánypárti politikus szerint azonban az is látható, hogy a "Soros-hálózat által támogatott európai baloldal" nem nyugszik, és tovább erőltetné az ideológiai háborúskodást. "Mindenképpen rá akarják kényszeríteni az akaratukat a tagállamokra, ha másként nem megy, akár zsarolással is" - fogalmazott Hidvéghi Balázs, aki szerint a többi között erről szól az Európai Parlamentben szerdán megtartott vita is.

Emlékeztetett:

Orbán Viktor miniszterelnöknek Brüsszelben sikerült megvédenie a magyar nemzeti érdekeket és a magyarok pénzét. "Eközben Gyurcsányné és a baloldal minden határt átlépett a Magyarország elleni áskálódással és hadjárattal

- hangoztatta.

Mint fogalmazott, "bevándorláspárti szövetségeseikkel együtt" mindent megtettek azért, hogy Magyarországot megbüntessék, az országnak járó európai uniós forrásokat felfüggesszék és elvegyék.

A világjárvány idején sem képesek "túllépni saját határaikon, számukra továbbra is (.) a hatalom a legfontosabb, nem pedig az emberek segítése"

- mondta Hidvéghi Balázs.

A fideszes EP-képviselő szerint ezért folyamatosan arra törekedtek, hogy Brüsszelben ártsanak Magyarország érdekeinek; "tudatosan akarták megkárosítani a magyar embereket". "Beálltak a mögé a brüsszeli javaslat mögé, amelynek szellemi szülőatyja Soros György" - mondta felidézve, hogy az alapján pénzügyileg kellene büntetni "azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandóak elfogadni az erőltetett migrációt és gender-ideológiát".

Hidvéghi Balázs felidézte azt is, hogy a magyar és a lengyel kormányfő kemény ellenállásának és fellépésének köszönhető, hogy az EU-csúcson a német elnökség egy "józan megállapodást" hozott tető alá. A nyilatkozat - jelezte - világosan kimondja, hogy

a jogállamisági mechanizmust kizárólag az unió pénzügyi védelmének érdekében, vagyis csalás, korrupció, pénzügyi visszaélés esetén lehet használni.

"Ez számunkra teljesen rendben is volt mindig" - jegyezte meg Hidvéghi Balázs, majd felhívta a figyelt arra, hogy a mechanizmust a bevándorlás és más ideológiai kérdésekben azonban nem lehet alkalmazni.

Újságírói kérdésre a fideszes EP-képviselő nagy jelentőségűnek nevezte az Országgyűlésnek az Európai Unió Menekültügyi és Migrációs Paktumával kapcsolatban hozott állásfoglalását, mert az világosan kimondja, hogy az EU-s terv sérti Magyarország és a tagállamok szuverén jogát a döntéshozatalban. Hidvéghi Balázs, Deutsch Tamás és az Európai Néppárt (EPP) viszonyát érintő kérdésre úgy felelt, hogy az EPP szerda esti frakcióülésén téma lesz magyar képviselőtársa ügye, egyúttal fontosnak nevezte a Fidesz és az EPP közötti vita lefolytatását, amelyre - mint fogalmazott - készen állnak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!