2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Hidvéghi Balázs: Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból + videó

Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból és az egész európai uniós intézményrendszerből - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban.

  •  Hidvéghi Balázs: Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból + videó

Kifejtette: Brüsszelben "már nem is próbálkoznak azzal, hogy véka alá rejtsék a politikai alapú zsarolásokat". Elisabetta Gualmini szociáldemokrata EP-képviselő pár nappal ezelőtt azt mondta az Európai Parlament plenáris ülésén: továbbra is nyomást kell gyakorolni az Európai Bizottságra, hogy ne adjon semmilyen pénzeszközt Magyarországnak - közölte.

Úgy látja, teljesen nyilvánvaló, hogy "a tények és a jog már semmit nem számítanak" a baloldali EP-képviselőknek. "Ez egy leplezetlen, cinikus politikai zsarolás", egyedüli céljuk, hogy a háborúval, a migrációval és a gyermekvédelemmel kapcsolatos politikai álláspontja miatt büntessék Magyarországot, és megakadályozzák, hogy a magyar emberek hozzájussanak a nekik jog szerint járó uniós pénzekhez - vélekedett.

Kitért rá: a baloldali képviselő azt is hozzátette, hogy most ugyan visszavonják a magyar jogállamisági vitát, de csak azért, hogy novemberben később újra napirendre vehessék. Ezzel a módszerrel akarnak időt húzni, elnyújtva a politikai nyomásgyakorlást - mondta. Hidvéghi Balázs kijelentette: ez felháborító és elfogadhatatlan. Nincs helye az efféle politikai zsarolásnak az európai politikában, éppen ezért Brüsszelben változás kell, és ezt a változást a jövőre esedékes EP-választásokon lehet elérni - hangsúlyozta.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!