2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Belföld

Az ellenzék kiáll Pikó András mellett

Kiáll az ellenzék Pikó András mellett. A DK, az LMP és az MSZP szerint nem történt törvénytelenség a józsefvárosi ajánló-szelvények gyűjtése közben. A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de feljelentést a helyi választási bizottság tett az ügyben, és a józsefvárosi törvénytelen adat-gyűjtésről nyilvánosságra került fotót nehéz másként magyarázni.

  • Az ellenzék kiáll Pikó András mellett

Szerda este tartottak házkutatást Pikó András kampányközpontjában. A rendőrség kihallgatta a 8. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányfőnökét, akinek a laptopját le is foglalták. A helyszínen több baloldali politikus is megjelent, köztük Karácsony Gergely is, aki szerint a rendőrség beavatkozik a kampányba.

A rendőrség a helyi Választási Iroda feljelentése miatt rendelte el a házkutatást. Mint ismeret, korábban a Magyar Nemzet birtokába jutott egy olyan fénykép, amely szerint törvénytelen listát vezethetnek az ajánlókról Karácsony Gergely kampányában. Az újság szerint felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék számítógépre rögzítette az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ami tilos. A házkutatás helyszínén megjelent a fotón rózsaszín nadrágban szereplő párbeszédes képviselő is. Erőss Gábor elmondása szerint a plakátjaiért érkezett az esti órákban, de már nem jutott be az épületbe.

A DK szerint a rendőrség bizonyíték nélkül kezdett el nyomozni. Rákosmente ellenzéki polgármesterjelöltje Pikó védelmében ellentámadást is kilátásba helyezett.

Az LMP szintén kiáll Pikó András mellett.

Karácsony Gergely közben szolidaritási tüntetésre hívta a budapestieket. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt közösségi oldalán úgy fogalmaz: "A hatalom embereit az emberek hatalmára cseréljük október 13-án." A Párbeszéd, a DK és a Momentum által szervezett megmozduláson az MSZP is részt vesz.

A Liberálisok és a Sétáló Budapest közleményben tudatták: ők is kiállnak Pikó mellett.

A jogerős ítéletig az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de a feljelentést a helyi választási bizottság tette - hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a helyi szervezet úgy gondolta, hogy választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal való visszaélés gyanúja áll fenn, ezért tett feljelentést. A tárcavezető visszautasította azt az ellenzéki vádat, miszerint a rendőrség politikai megrendelésre dolgozna.

"Akkor dolgozna a rendőrség politikai megrendelésre hogyha ilyen esetben a helyi választási bizottság döntése alapján nem indítana nyomozást, tehát szerintem egy normális, szakszerű eljárás zajlik, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, és külön sajátos, hogy azok az ellenzéki pártok, akik alap nélkül ilyen vádakat szívesen fogalmaznak meg, akkor amikor kézzel fogható bizonyíték van, az ő ilyen jellegű tevékenységére, akkor kevésbé kritikusak."

- mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: az ellenzék semmilyen eszköztől nem riad vissza a választási kampányban, a kampánycsapatról készült fotót pedig nehéz másként magyarázni. Hozzátette: egy ilyen botránynak személyi következménye kell, hogy legyen, és bízik abban, hogy a választópolgárok levonják majd a helyes következtetést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!