2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Hatezer gyereknek tartott előadásokat a Szent Ferenc Alapítvány

Hír TV

2018. szeptember 14., péntek 07:00

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a Szent Ferenc Alapítvány. A Papp László Sportarénában nagyjából 6000 gyereknek tartottak előadásokat. A programot a Családok éve keretein belül szervezték.

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak az iskolásoknak a Papp László sportarénában. A rendezvényen rengeteg, majdnem 6000 gyerek vett részt egészen a kisiskolás korosztálytól, gimnáziumig.

„Ahhoz, hogy ne csak veled, hanem neked is jobb legyen a világ, ezen próbálunk dolgozni a kormányban, a családügyi államtitkárságon. És ezért lett ez az év a családok éve, ahogy láthatjátok kétoldalt a 18-at. 2018 a családok éve. Sokféle család van, ahogy körülnézek ez is olyan, mint egy nagycsalád. Sok rendezvényt támogattunk, de ahogy nézem, biztos, hogy ez dobogós lesz azok közül, amiket a legszívesebben támogattunk” – fogalmazott a családpolitikáért felelős államtitkár-helyettes, Beneda Attila. A családpolitikáért felelős államtitkár helyettes arra bíztatta a nézőtéren ülő gyerekeket, hogy tegyenek és küzdjenek mindenért, ami jó és előreviszi őket.

A rendezvény apropója, hogy a Böjte Csaba által alapított Szent Ferenc Alapítvány idén ünnepli 25. évfordulóját. „Kicsik vagyunk, gyengék vagyunk, sokszor elesünk, botladozunk, de egymás számára Isten ajándékai vagyunk. És nagyon-nagyon fontos, hogy érezzem azt, hogy Isten testvéreket társakat küldd nekem akinek megfoghatom a kezét. És talán ez lenne az egyik legfontosabb dolog, hogy ne egyedül! Merjünk közösen, együtt” – jelentette ki a Ferences rendi szerzetes.

Ezért hozta létre a Szent Ferenc alapítványt, ahova rengeteg gyereket fogadott be és nevelt fel, akikből azóta felnőtt emberek lettek és akik közül néhányan színpadra is léptek a sportarénában.