2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Csak a szavak szintjén ítéli el az ellenzék a judapestező Bírót

Továbbra is hallgatásba burkolózik a jobbikos Bíró László antiszemita megnyilatkozásairól az ellenzék. Szabó Tímea nem válaszolt arra a kérdésre, hogy pártja számára mekkora antiszemitizmus fogadható el. Az összellenzéki jelölt pedig azt mondta: az ideológiai szakadékot úgy hidalják át, hogy nem beszélnek a vitás kérdésekről.

  • Csak a szavak szintjén ítéli el az ellenzék a judapestező Bírót

A bűnözőket be kell csukni, legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek

–ezekkel a szavakkal támadta korábban a Mandiner szerint az MSZP-t és a DK-t a jobbikos Bíró László.

A 24.hu-nak most azonban az összellenzéki jelölt már azt mondta:

az ideológiai szakadékot úgy hidalják át, hogy nem hozzák elő a vitás kérdéseket. Így hallgatnak a határon túli magyarok kettős állampolgárságának ügyéről és Bíró korábbi kijelentéseiről is.

Kerestük a Jobbikot és a DK-t, hogy megtudjuk az összefogásért cserébe mennyire kell feladniuk elveiket azonban Híradónkig egyik párt sem reagált.

Hallgatásba burkolózott a Párbeszéd

Hallgatásba burkolózott a Párbeszéd is. Szabó Tímea elmenekült a Bíró László antiszemita botrányát firtató kérdéseink elől.

 

Az LMP a szavak szintjén elítéli Bírót, azonban továbbra is támogatják a Budapestet Judapestnek a zsidó turistákat pedig tetűcsúszdásoknak nevező Jobbikost. A zöld párt szerint ezek a kijelentések még éppen belefértek.

Több európai zsidó szervezet is élesen kritizálta az ellenzéket Bíró miatt

Donáth Anna a Momentum Európai parlamenti képviselője pedig válasz helyett inkább más kérdést ajánlott tudósítónknak.

Az MSZP EP-képviselője brüsszeli tudósítónknak elmondta:

évekkel ezelőtt még ő volt a leghangosabb kritikusa a Jobbiknak. Azonban szerinte a többször antiszemita botrányba keveredett párt soraiban Bíró Lászlóval már megjavult.

 

Az ellenzéki pártok arról is hallgatnak, hogy több európai zsidó szervezet is élesen kritizálta őket amiatt, hogy Bíró László mögé sorakoztak fel. A kormánypártok a tragikusan elhunyt Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítják az október 11-i időközi választáson.

Már nem fontosak Bíró Lászlónak a nemzetpolitikai kérdések

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Hajlandó lesz-e Brüsszel áttérni a szigorúbb magyar vagyonnyilatkozati rendszerre?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!