2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Csak a szavak szintjén ítéli el az ellenzék a judapestező Bírót

Továbbra is hallgatásba burkolózik a jobbikos Bíró László antiszemita megnyilatkozásairól az ellenzék. Szabó Tímea nem válaszolt arra a kérdésre, hogy pártja számára mekkora antiszemitizmus fogadható el. Az összellenzéki jelölt pedig azt mondta: az ideológiai szakadékot úgy hidalják át, hogy nem beszélnek a vitás kérdésekről.

  • Csak a szavak szintjén ítéli el az ellenzék a judapestező Bírót

A bűnözőket be kell csukni, legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek

–ezekkel a szavakkal támadta korábban a Mandiner szerint az MSZP-t és a DK-t a jobbikos Bíró László.

A 24.hu-nak most azonban az összellenzéki jelölt már azt mondta:

az ideológiai szakadékot úgy hidalják át, hogy nem hozzák elő a vitás kérdéseket. Így hallgatnak a határon túli magyarok kettős állampolgárságának ügyéről és Bíró korábbi kijelentéseiről is.

Kerestük a Jobbikot és a DK-t, hogy megtudjuk az összefogásért cserébe mennyire kell feladniuk elveiket azonban Híradónkig egyik párt sem reagált.

Hallgatásba burkolózott a Párbeszéd

Hallgatásba burkolózott a Párbeszéd is. Szabó Tímea elmenekült a Bíró László antiszemita botrányát firtató kérdéseink elől.

 

Az LMP a szavak szintjén elítéli Bírót, azonban továbbra is támogatják a Budapestet Judapestnek a zsidó turistákat pedig tetűcsúszdásoknak nevező Jobbikost. A zöld párt szerint ezek a kijelentések még éppen belefértek.

Több európai zsidó szervezet is élesen kritizálta az ellenzéket Bíró miatt

Donáth Anna a Momentum Európai parlamenti képviselője pedig válasz helyett inkább más kérdést ajánlott tudósítónknak.

Az MSZP EP-képviselője brüsszeli tudósítónknak elmondta:

évekkel ezelőtt még ő volt a leghangosabb kritikusa a Jobbiknak. Azonban szerinte a többször antiszemita botrányba keveredett párt soraiban Bíró Lászlóval már megjavult.

 

Az ellenzéki pártok arról is hallgatnak, hogy több európai zsidó szervezet is élesen kritizálta őket amiatt, hogy Bíró László mögé sorakoztak fel. A kormánypártok a tragikusan elhunyt Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítják az október 11-i időközi választáson.

Már nem fontosak Bíró Lászlónak a nemzetpolitikai kérdések

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!