2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Halálos balesetet okozott előzés közben az ittas sofőr

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 októberében az 54-es főúton Bugacpusztaházánál ittasan vezetett egy autót, majd előzés közben balesetet okozott, amiben a szembejövő gépjármű utasa a helyszínen meghalt.

  • Halálos balesetet okozott előzés közben az ittas sofőr

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 25-én délután Bugacpusztaháza lakott területén kívül, az 54-es főúton ittas állapotban vezetett egy személyautót Soltvadkert felől Kecskemét irányába. A férfi a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, mintegy 100 km/h sebességgel hajtott. Borult volt az ég, szürkületi látási viszonyok mellett az egyenetlen, hullámos, nedves úttesten nagy volt a forgalom.

 A vádlott egy előtte haladó járműoszlopot úgy kezdett előzni, hogy nem győződött meg arról, hogy a szembejövő sáv olyan távolságban szabad-e, hogy az előzés a forgalmat ne zavarja. Szemből érkezett is egy szabályosan közlekedő autós, ezért a vádlott megpróbált visszatérni a jobb oldali forgalmi sávba. 

Ennek során azonban az autójával megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva, mintegy 65-69 km/h sebességgel a gépjárművének jobb oldali részével a sértett autójának ütközött. A balesetben a szembejövő autóban hátul, becsatolt biztonsági övvel utazó nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset miatt a vétlen gépkocsi vezetője és a vádlott is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint járművet az vezethet, akinek nincs a vérében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, illetve előzni akkor szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja. 

A vádlott ráadásul úgy vezette a szlovák rendszámos autóját, hogy a rendszám egy másik szlovákiai gépkocsira lett kiadva, a vádlott autójának magyar forgalmi rendszáma volt, amiről a vádlott is tudott. 

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettén kívül egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!