2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Hadházy Ákos hárítja a kérdéseket

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Hadházy Ákos nemzeti konzultációs ívgyűjtő akciója a véleménynyilvánítás korlátozására irányul. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy aki nem megfelelően kezeli a személyes adatokat, az bűncselekményt követ el. Hadházy Ákos továbbra is hárítja a Hír TV - témában feltett - kérdéseit.

  • Hadházy Ákos hárítja a kérdéseket

A mi kérdőíveinket el lehet küldeni postán, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány postacímére 1401 Bp. Pf.152.

Erre a címre várja Hadházy Ákos a nemzeti konzultációs kérdőíveket. A megadott cím a politikus alapítványához, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz tartozik. Híradónk a héten felkereste a megadott címet, azonban itt a földszinti lakásban nem az alapítvány működik, hanem egy ellenzéki újságíró vállalkozása van bejelentve, akinek a férje Hadházy alapítványának a kurátora.

Ez pedig Hadházy Ákos alapítványának hivatalos bírósági adatlapja. A bejegyzett cím szekszárdi.

Híradónk szombaton felkereste az alapítvány székhelyét is, ott azonban Hadházy Ákost találtuk. Mint kiderült, a szervezet a politikus otthonába van bejegyezve.

Hadházy Ákos nem kívánt nyilatkozni, azonban telefonnal kérésünk ellenére rögzítette a rövid beszélgetést, amelyet később közösségi oldalán is megosztott. Vasárnap ismét kerestük telefonon a politikust. Hadházy Ákos azonban minden kérdést hárított.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint maga a politikai akció is a véleménynyilvánítás korlátozására irányul. Gulyás Gergely kifejtette,

aki nem kap felhatalmazást személyes adatok kezelésére és mégis adatokat gyűjt, az bűncselekményt követ el.

Mezőtúron is gyűjti a balliberális ellenzék a nemzeti konzultációs íveket – írja az Origo. Egy, a portál birtokába került videón az látszik, hogy senki sem ad nekik oda íveket, viszont az asztalukon, csaknem 100 darab van. Az Origó szerint felmerül annak a gyanúja, hogy ellophatták a konzultációs íveket. Nem ez lenne az első eset. Korábban Szolnokon egy baloldali aktivista egy postaládából lopta ki a levelet. Akcióját egy biztonsági kamera is rögzítette. A Fidesz feljelentést tett az ügyben.

Kapcsolódó tartalom:

Hiába tagadják: Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!