2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Gyurcsányék „nagykorúak” lettek

A Demokratikus Koalíció lényegesen jobb eredményt ért el, mint amit a közvélemény-kutatások előzetesen jeleztek. A Gyurcsány Ferenc vezette párt csaknem 10 százalékot szerzett, és két képviselőt küldhet Brüsszelbe, egyikük Molnár Csaba ügyvezető alelnök, a másik pedig Niedermüller Péter alelnök.

„Van egy jó hírem, a Demokratikus Koalíció ott lesz az Európai Parlamentben.” – Mégpedig akkora erővel, mint egykori anyapártja, az MSZP. Gyurcsány Ferencék is két képviselőt küldhetnek Brüsszelbe.

„Két és fél éve a semmiből alapítottunk egy új pártot. Azért alapítottuk, hogy legyen egy párt, amelyik kimondja, amit más csak körülír, megteszi, amit nagyon sokan megúsznának, egy olyan pártot, amely nagy, a nemzet meghatározó kérdéseiben nem hajlandó kompromisszumra, amely azért küzd, mert legmélységesebb meggyőződése és álma, hogy lehet szabadon és jobb világot teremteni, egymásra odafigyelni, hogy a szabad Magyarországnak nincsen alternatívája. Egy olyan pártot teremtettünk, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a legádázabb ellenfele lesz az orbáni önkénynek” – fogalmazott a DK elnöke.

A gyurcsányi politikát Molnár Csaba ügyvezető alelnök és Niedermüller Péter alelnök képviselheti a következő öt évben az unió törvényhozásában. „Ahogy Feri is mondta, a DK két és fél év után beiratkozott a nagykorú magyar pártok közé” – mondta Molnár Csaba ügyvezető alelnök. Az MSZP alig 25 ezerrel kapott több szavazatot, mint a Demokratikus Koalíció.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!