2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Gyurcsány miért szorgalmazza az összefogást?

L. Simon László után Gyurcsány Ferenc is a Hír TV jövőjéért aggódik, majd kollégánknak azt javasolta a volt miniszterelnök, hogy pontosan idézze a szavait. A milliárdos politikus foszladozó szárú nadrágban kampányolt az egykori Moszkva téren, ahol kannás borral kínálták.

Gyurcsány Ferenc szerint a baloldal – ha addig nem omlik össze a magyar gazdaság – nem nyerheti meg a 2018-as parlamenti választást. Erről a Cink.hu-nak adott interjújában beszélt a minap a volt miniszterelnök. Párttársai közül nem mindenki osztja véleményét. Kakuk György I. kerületi polgármesterjelölt szerint nyerhetnek, „ha lesz valóban összefogás”.

A Demokratikus Koalíció elnöke a fővárosi Széll Kálmán – korábbi nevén a Moszkva téren – arról beszélt, hogy a küzdelemnek nem is a baloldal választási győzelme a célja. „A végcél nem az, hogy győzzünk, hanem a végcél az, hogy ezek az emberek, akiket lát maga itt a Moszkva téren, ezek kicsit mosolygósabbak legyenek. Jobban öltözöttek” – mondta a milliárdos politikus, miközben foszladozó szárú nadrágban kampányolt.


Ami a 2018-as választási esélyeket illeti, a pártelnök a jövő kifürkészhetetlenségéről beszélt. „Olyan messze van ez, hogy azt sem tudom, hogy akkorra magának lesz-e még állása vagy nekem lesz-e állásom” – mondta, majd javasolta, hogy idézzük pontosan a szavait. „Érdemes szerintem szó szerint és pontosan fogalmazni. Akkor elmondom még egyszer. Én a mieinket óvom attól, hogy úgy gondolják, hogy ez egy levegővétellel, automatikusan megnyerhető választás” – fejtette ki.

Gyurcsány Ferenc a Cink.hu-nak a következőket mondta: „Ha nem omlik össze a rendszer egy nem kizárható gazdasági-politikai válság következtében, akkor 2018-ra a legjobb esetben is csak a kiegyenlített küzdelemig juthatunk el.”

Az Együtt–PM Szövetség ügyvezető társelnöke az interneten reagált az interjúra. Szigetvári Viktor hosszasan bírálta az általa a 2022-es választás apostolának titulált DK-elnököt, azt kérdezve, hogy ha Gyurcsány Ferenc nem tartja reálisnak a 2018-as győzelmet, akkor milyen cél érdekében szorgalmazza a baloldali pártok összefogását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!