2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Gyurcsány: Kit érdekelnek a pártok?

Martin Luther Kinget idézte, és sátáni kísértéstől, illetve a bűntől óvta a DK-szimpatizánsokat Gyurcsány Ferenc az Ellenállás napja című pártrendezvényen. A politikus a kormány kritikája mellett üzent az összefogást ellenző baloldali politikusoknak is, akik szerinte nyafognak és prüszkölnek. A rendezvényen bemutatkozott a baloldal főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc is, aki azt ígérte: ha ő nyeri a választást, Budapesten még a virágoknak is jobb illata lesz.

Falus Ferenc jelölése a DK-szimpatizánsokat is megosztja. A baloldal főpolgármester-jelöltjét a visszaléptetett MSZP-s Horváth Csaba mutatta be. Azt mondta: ha hatalomra kerülnek, visszaállítják a díjhátralékosok támogatását, eltörlik a bölcsődei térítési díjakat és parkőrséget hoznak létre.

– Amikor mi, budapestiek naponta 18 milliárdot fizetünk be az államkasszába, akkor joggal várjuk el, hogy 30-40 évente ne kelljen könyörögnünk egy metrófelújításnyi pénzért – szögezte le Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

A baloldal közös főpolgármester-jelöltje papírból olvasta fel életrajzának főbb állomásait. Falus Ferenc szerint a három párt le tudja győzni Tarlós Istvánt. „Most három, a demokráciáért küzdő, de sok mindenben különböző párt összefogott, hogy együtt megtörjük az öregedő, már csak nevükben demokraták hatalmát.” A volt kórházigazgató és tiszti főorvos azt mondta: ő hisz a liberális demokráciában.

– Ha elmennek szavazni a szabadságra, a demokráciára szavaznak, akkor megtörik a Fidesz hatalma, és jobb, vidámabb lesz az élet Budapesten. Még a virágok illatát is jobban fogjuk érezni – jelentette ki Falus Ferenc.

Utoljára Gyurcsány Ferenc lépett a színpadra. „Magyarok vagyunk mi nélküled is, Viktor!” – hangoztatta a volt kormányfő. A DK elnöke bűnről és sátáni kísértésről beszélt, Orbán Viktort erkölcstelennek nevezte, államát pedig rémálomnak. A volt KISZ-titkár az orosz–ukrán válsággal kapcsolatos döntései miatt is bírálta a kormányt. „A mi helyünk nem Oroszország oldalán van ebben a konfliktusban, hanem a békét kívánó európai nemzetek közösségében.”

A Demokratikus Koalíció elnöke beszéde végén a baloldali pártoknak is üzent. „A demokrácia minden, a párt semmi. És aki nyafog, aki ebben nem hisz, aki illegeti és billegeti magát és olvashatatlan szövegekben jön szemben az összefogás demokratikus nagy ügyével, az vereséget fog szenvedni. És mi fogunk győzni, mert nincs alternatívája a demokraták összefogásának. Veletek vagy nélkületek! Színes, nagy demokratikus zászló alatt fogunk egyesülni akkor is, ha prüszköltök ellene!” – harsogta Gyurcsány.

Gyurcsány Ferenc kérdésekre nem válaszolt, szónoklata után a DK-sok az autójához kísérték, és elhajtott.

Tarlós blöffnek tartja

Blöffnek tartja Falus Ferenc programját a hivatalban lévő főpolgármester. Tarlós István szerint az ígéretek egyik fele teljesíthetetlen, más részeket ugyanakkor a főváros már folyamatban lévő munkáiból emelt át a baloldali kihívó. A jelenlegi városvezető nem mondana le Budapest nagyberuházásairól, annak ellenére sem, hogy emiatt a napokban a kancelláriaminiszterrel is összeszólalkozott. Bővebben >>>

Homályos jövőkép és csekély hivatástudat

Falus Ferenc és a baloldali kispártok homályos jövőképpel és csekély hivatástudattal akarják elnyerni a budapestiek támogatását az önkormányzati választásokon. Ezt a KDNP közölte Gyurcsány Ferencék rendezvényére reagálva. A kisebbik kormánypárt közleményében azt írta: a bukott miniszterelnök önmagát a demokratikus intézményrendszer letéteményesének állítja be annak ellenére, hogy miniszterelnöksége idején a karhatalom teljes erővel támadt rá 2006-ban a békésen ünneplő tömegre.

Nyilvános vitával kell bemutatni a programokat

Nem jeges vizes videóval vagy üzengetéssel, hanem nyilvános vitával kell bemutatni a főpolgármester-jelölteknek saját programjaikat – a Jobbik politikusa szerint. Staudt Gábor vitára hívta a pártok jelöltjeit. Azt mondta: a Fidesznek is szakítania kell a korábbi évek hagyományaival, és Tarlós Istvánnak is ki kell állnia egy közös vitára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!