2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 03:00

Belföld

Gyurcsány dalától zeng az MSZP-székház

Szanyi Tibor kifakadt egy újságírói kérdés után. A szocialista politikus megunta a sajtó faggatózását a legújabb baloldali paktumról. Szili Katalin a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-triumvirátust érdekszövetségnek nevezte. A Jobbik attól tart, hogy a baloldal győzelme esetén Gyurcsány Ferencet teszik meg belügyminiszternek.

A szocialisták a Gyurcsány Ferenc 2006-os dalával hangolnak a tavaszi választásra. Ma az utcára is kihallatszott, az „Igen-igen” az MSZP-székházból Szanyi Tibor, elnökségi tag sajtótájékoztatója előtt.

A párt elnöke, Mesterházy Attila a Népszabadságnak adott interjúban intenzív, őszinte kampányt ígért a saját üzenetek sulykolásával és fekete-fehér kommunikációval. Szanyi nem is cifrázta, amikor a köztévé riportere azt kérdezte tőle, hogy miként egyeztetik össze a Demokratikus Koalíció programját a sajátjukkal. Úgy fogalmazott „tele van a töke” az ilyen kérésekkel.

A Párbeszéd Magyarország képviselői nehezen emésztették meg, hogy Gyurcsány Ferenccel bővült a kör. A pirulát egy-két gyomorkeserűvel tudták csak lenyelni. „A megállapodás meghirdetése után valóban megittunk egy-két Unicumot egy nagyon feszült hét feszült tárgyalási folyamat végén, nehéz döntést hoztunk, ezzel lezártuk ezt a folyamatot” - fogalmazott Jávor Benedek társelnök.


Az MSZP-alapítója, a párt egykori elnökhelyettese nem kapott meghívást volt elvtársaitól. „Ez nem a baloldal, világossá szeretném tenni, ezek a balliberális erők” - fogalmazott Szili Katalin sajtótájékoztatóján. Szerinte a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-triumvirátus nem értékszövetség, hanem érdekszövetség. „Pontosan ők az előidézői annak, hogy a Fidesz ma kétharmaddal rendelkezik. Nem tudom ők a hitelesség mérlegén hol fognak állni. Én ezt nem tekintem semmi másnak, mint egy karrierféltésből elkövetett érdekközösségnek” - fejtette ki a politikus.

A Jobbik attól tart, hogy a baloldal minisztert csinál Gyurcsány Ferencből, aki a 2006-os véres tömegoszlatásért ma sem érez felelősséget. „Kell-e attól rettegnünk, hogy mondjuk a fegyveres erőket, a belügyi erőket ismét ő irányítja, ha nem is miniszterelnökként, de belügyminiszterként még megteheti. Vagy képesek ebben a gátlástalanságban odáig menni, hogy igazságügyi miniszternek teszik meg azt akivel kapcsolatban az őszödi beszéd kiszivárgása kapcsán kiderült, hogy a legelemibb erkölcsi és igazságossági érzékkel sem rendelkezik” – tette fel a kérdést Novák Előd országgyűlési képviselő.

A Hír TV úgy tudja, a Demokratikus Koalíció vezetői még nem egyeztek meg az egyéni képviselőjelöltek névsoráról, végleges döntést hét végére ígér a Gyurcsány-párt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!