2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

György István: A kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy időpontfoglaló rendszert

2021. április 21., szerda 12:19

György István, az oltási munkacsoport vezetője azt kérte, hogy minél többen regisztráljanak és oltassák be magukat. 4,325 millió ember már regisztrált. A regisztráltak kétharmada már túl van az oltáson - tette hozzá.

A legfrissebb adatok szerint a járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Minden harmadik magyar ember már kapott oltást. A magyar lakosság 34%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 19%-os átlaggal. Már a 4 millió 326 ezret is meghaladja a regisztráltak száma, és az eddig regisztráltak 70%-a már meg is kapta az oltást. Éjjel újabb 100 ezer adag második oltásra alkalmazható Szputnyik szállítmány érkezett. 

 

A 18-59 év közötti korosztály 54 százaléka kapta meg az oltást

György István elmondta, a 18-59 év közötti korosztály 54 százaléka kapta meg az oltást. Jól halad a magyar átoltottság, ami közel duplája az uniós átlagnak - mondta György István. Az oltási sebességet a rendelkezésre álló vakcinák száma határozza meg. 

 

Négyféle vakcinával oltanak majd

Most négyféle vakcinaszállítmány érkezett: 68 ezer Moderna-, 248 040 adag Pfizer-, 72 ezer AstraZeneca- és 100 ezer második körös Szputnyik vakcna. Hétvégén 600 ezer Sinopharm-vakcinát várnak. Mindez nagy előrelépést tesz lehetővé. Az utóbbi szállítmányt a háziorvosok és a kórházi oltóponton osztják majd el 300-300 ezer arányban. 

 

György: Senki ne higgyen a lejárató kampányoknak!

Minden hazai oltóanyag megbízható és hatásos. Senki ne higgyen a lejárató kampányoknak! - mondta György István. 

 

Tesztelik az időpontfoglaló rendszert

György István elmondta, hogy a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy időpontfoglaló rendszert. Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten a kórházi oltópontokra lehet helyet foglalni. Az érintett 70 ezer ember ma kap SMS-t erről. Akik SMS-t kapnak, azok 16 óráig keressék fel a megadott weboldalt, és foglaljanak időpontot - ismertette György. 

 

Mi a helyzet az oltóbuszokkal?

György István szólt arról is, hogy az oltóbuszok is járják a falvakat. Most Szabolcsban vannak, majd Borsodba és Békésbe mennek majd. 

 

Origo