2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Gulyás: Januártól kevesebbet fizetnek a devizahitelesek

Januártól már minden devizahiteles a forintosítás utáni kedvezőbb törlesztőrészleteket fogja fizetni – ezt ígéri az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. Gulyás Gergely P8 című műsorunkban azt mondta: a vonatkozó jogszabályokat év végéig fogadhatja el a parlament, miután a banki perek lezárultak. Kitért a politikus arra is, hogy az önkormányzati választások után módosíthatják a vonatkozó törvényt. A tervek szerint a főpolgármester bizonyos kérdésekben vétójogot kaphat.

„Egy banánköztársaságban képzelhető el csak ilyen” – így reagált P8 című műsorunkban az Országgyűlés fideszes alelnöke a baloldal miskolci polgármesterjelöltjének nyilatkozataira. Pásztor Albert ugyanis a napokban arról beszélt, hogy a cigány–magyar együttélés rendezéséhez megfelelő eszköz lenne a vajdarendszer visszaállítása. A volt miskolci rendőrfőkapitány szerint a magyaroknak el kellene fogadniuk a cigány törvénykezés egy-egy részét. „Nyilván az MSZP miskolci polgármesterjelöltje nehéz helyzetben van, mert valójában azok a nyilatkozatok, amelyekkel ő híressé vált, azok sokkal inkább a politikai térfél jobb szélén hallhatóak és ezek voltak azok a nyilatkozatok, amelyekkel szemben az MSZP és a liberálisok harcot hirdettek, mint valami egészen elképesztően veszélyes, szélsőjobboldali megnyilvánulás, most pedig egy emberként állnak e mögött a polgármesterjelölt mögött” – mondta Gulyás Gergely.


Gulyás Gergely nem tartja esélytelennek a borsodi megyeszékhelyen a volt rendőrfőkapitány indulását, de bízik benne, hogy négyéves munkája eredményeként végül a jelenlegi fideszes jelölt győz. Budapesten viszont szerinte nincs esélyes kihívója Tarlós Istvánnak. Gulyás Gergely az interjúban megerősítette, hogy az önkormányzati választások után módosítanák a vonatkozó törvényt. Ennek értelmében a főpolgármester vétójogot kapna bizonyos kérdésekben. „Nem árulunk zsákbamacskát a tekintetben, hogy ezt a módosítást mi a megválasztott főpolgármester személyétől szerintem függetlenül tudnánk támogatni, annak ellenére, hogy én ma nem hogy nem látok kihívót, mert azt az ellenzék láthatatlanná teszi pillanatnyilag, de nagyon csekély esélyt látok arra, hogy az elmúlt négy év teljesítményéből kiindulva ne Tarlós István legyen októbert követően Budapest főpolgármestere” – tette hozzá a politikus.

Késő ősszel kerülhet a parlament elé a devizahitelek elszámolásáról szóló törvény is. Gulyás Gergely azt mondta: az Országgyűlés csak az után dönthet a kérdésben, hogy a banki perek az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességességéről lezárultak. „Mi tartjuk magunkat ahhoz az ígérethez, hogy az idei év végéig mindenki pontosan tudni fogja, hogy hogyan rendeztük teljes mértékben a devizahitel-kérdést és a devizahitel, legalábbis az ingatlanjelzálog-alapú devizahitel mint termék teljesen meg fog szűnni. Ez nyilván úgy fog megszűnni, hogy forintosítjuk a devizahiteleket. Innentől kezdve, hogy ez a forintosítás az elszámolási év tekintetében jövő év januárja vagy februárja vagy idén december lesz, szerintem másodlagos” – zárta szavait Gulyás Gergely.

A politikus azt ígérte, jövő év elejétől kezdve már minden devizahiteles a forintosítás utáni kedvezőbb törlesztőrészleteket fogja fizetni.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!