2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Gulyás Gergely: Rezsidrágulást hozhat a baloldali kormányzás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart csütörtök délelőtt 10 órakor.

  • Gulyás Gergely: Rezsidrágulást hozhat a baloldali kormányzás

Három téma az uniós csúcson

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a szerdai kormányülésről azt mondta, hogy uniós tematika mentén zajlott. Három kiemelt téma van: az energiarárak kérdése, a migrációval való döntések lehetnek, a lengyel alkotmánybíróság döntése. 

Magyarországon kívül minden európai országban emelkedett a rezsiár

Az elmúlt három hónapban drámaian megnőttek az energiaárak, és ennek oka, hogy az EB egy átgondolatlan politikát folytat. A bizottság új javaslata a fogyasztókra terhelné a magas árakat - mondta Gulyás. Magyarországon kívül minden európai országban emelkedett a rezsiár - tette hozzá. Mind az áramárat, mind a gázárat tekintve Budapest a legolcsóbb az Unióban.Bécsben háromszorosa, míg Stockholmban nyolcszorosa a gázár a magyarénak.  

Gulyás: Vétózni fogunk ebben az ügyben

Gulyás arról is beszélt, hogy az európai versenyképességet nagyon negatív módon befolyásolja a magas energiaár. Az Európai Bizottság olyan intézkedéseket hozott, ami hozzáárult a mostani krízishelyzethez.Brüsszel semmit sem tett az Európát nyersanyaggal elláttó partnerekkel - tette hozzá.Nem klímavédelemről, hanem a rezsiárak emelkedéséről van szó. 

Az emberek autóit és házait adóztatnák meg, és nem szennyező multikat adóztatnák - mondta Gulyás. Ebben az ügyben vétózni fognak a V4-ek. 

Ennyivel növelné a magyar családok terheit Brüsszel

Ha a baloldal által is erőltett piaci árakat vezetnénk be, akkor a magyar családok 386 ezer forinttal fizetnének többet - mondta Gulyás. Brüsszel 2035-ig akarja betiltani a benzines és a dízelautókat, ez sem tartható - tette hozzá. A multinacionális vállalatok mindenféle következmények nélkül szennyezhetik a környezetet - mondta Gulyás. 

Gulyás: Vissza kell állítani a tranzitzónákat

A migrációról azt mondta, hogy nagyban nőtt a nyomás. Míg tavaly 27 881 ember próbált bejutni, addig idén már 91 590 fő próbált bejutni a magyar határon. A V4-ek is támogatják a szigorú migrációs politikát, és cseh rendvédelmi erők is részt vesznke a védekezésben.588 milliárdot fizetett Magyarország a határvédelemre, míg Brüsszelből csak 7 milliárdot kapott.Vissza kell állítani a tranzitzónákat - tette hozzá. 

Középpontban Lengyelország

Gulyás Gergely a lengyel alkotmánybírósági döntésről azt mondta, hogy tiszteletben kell tartani az alkotmánybíróság döntését, mert ez a jogállam alapelve. A bizottság elnöke nincs tisztában azzal, hogy az uniós jognak nincsen elsőbbsége, mert ezt semmilyen uniós szerződés nem tartalmazza - tette hozzá. Gulyás felidézte, hogy mind a francia, mind a cseh, mind a német, mind a spanyol alkotmánybíróság korábban úgy döntött, hogy az uniós jognak összhangban kell lennie a nemzeti szuverenitásokkal, és nem sérülhet a nemzeti alkotmányos identitás. A lengyel alkotmánybírósági döntés tehát nem egyedi - mutatott rá a miniszter.Ékes bizonyítéka a kettős mércének a lengyelek támadása, és világos, hogy csak azok szólalhatnak meg az unióban, akik föderalista álláspontot képviselnek. 

Márki-Zay Péter lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat

Gulyás kérdésre azt mondta, Márki-Zay Péter a baloldal véleményével egyezően nyilatkozott migráció ügyében, lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat. Ez egy migrációpárti baloldali vélemény - tette hozzá.

Rezsidrágulást hozhat a baloldali kormányzás

Ha piaci árat érvényesítünk, akkor jelentősen emelkednének a rezsiárak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ha a baloldal van kormányon, akkor mindig ezzel kell számolni - tette hozzá. Gulyás arról is beszélt, hogy az előválasztásnak csak az első fordulója rendelkezett komoly téttel, és miután a DK lett a legerősebb párt, így komoly befolyásuk van.

Ugyanazok, akik 2002-2010 között az országot tönkretették, azok most ismét szeretnének visszatérni a hatalomba

Ugyanazok, akik 2002-2010 között az országot tönkretették, azok most ismét szeretnének visszatérni a hatalomba. Mind Bajnai, mind Gyurcsány ezen szereplők közé tartozik - tette hozzá. 

 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!