2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Gulyás Gergely: még a francia elnöknek is érdemes tisztelni a tényeket

Magyarországnak még Brüsszelből is pecsétje van arról, hogy az igazságszolgáltatása teljesen független, ezt a tényt a francia elnöknek is tiszteletben kell tartania – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-nek.

  • Gulyás Gergely: még a francia elnöknek is érdemes tisztelni a tényeket

Gulyás Gergely Emmanuel Macron hétfőn Drezdában mondott beszédére reagált, amelyben a francia elnök arról beszélt: sokan azt mondják maguknak, hogy akarják a pénzt Európától, de nem az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlenségét, a kultúra változatosságát és az egyetemek autonómiáját. "Ez a tendencia nem tendencia, hanem valóság Magyarországon. Ez volt a valóság Lengyelországban is a csodálatos választásokig" - hangoztatta Macron.

"Az európai parlamenti kampányban is érdemes tisztelni a tényeket, még a francia elnöknek is" - kommentálta a francia elnök szavait a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak még Brüsszelből is "pecsétje van arról", hogy az igazságszolgáltatása teljesen független.

Hozzátette: ennek köszönhetően szabadították fel a Magyarországnak járó uniós költségvetési források nagy részét.

"Ezért a francia elnöktől is azt várjuk, hogy ezeket a tényeket az európai parlamenti választási kampány utolsó szakaszában is tartsa tiszteletben, és ne tegyen vitássá olyan kérdéseket, amelyeket még a brüsszeli bizottság is egyértelművé tett" - mondta Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, majd a következő hetekben a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!