2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Az aranyember

Következik:

Szélesvásznú történelem - Az aranyember 22:00

Belföld

Gulyás Gergely: ezeket a miniszterelnöki utakat a nyugat-európai politika sem hagyhatja figyelmen kívül + videó

Orbán Viktor a lehető legtöbbet teszi a békéért – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás kiemelte: békére van szükség, ehhez pedig tárgyalások kellenek. A magyar miniszterelnöknek pedig lehetősége van arra, hogy békemissziót végezzen.

  • Gulyás Gergely: ezeket a miniszterelnöki utakat a nyugat-európai politika sem hagyhatja figyelmen kívül + videó

Mit gondol a tűzszünet és a béketárgyalás viszonyáról? Lehetséges-e hamarabb tűzszünet, mint béketárgyalás?

– tette fel a kérdést Orbán Viktor miniszterelnök békemissziós útján Moszkvában az orosz elnöknek. Az orosz elnök azt mondta: országa nyitott a politikai és diplomáciai rendezés megvitatására.

Egyre többen beszélnek békéről, a béke szándékáról, de egészen idáig senki nem volt elég bátor, hogy ennek érdekében tegyen is és újra indítsa a kommunikációs csatornákat

– mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Napi aktuális című műsorunkban arról beszélt, Orbán Viktor maga is világossá tette, hogy nem az Európai Unió nevében tárgyal, bár jelenleg Magyarország tölti be az Európai Unió elnöki posztját.

Orbán Viktor 4 napon belül tárgyalt az ukrán és az orosz elnökkel is. Nekem két állításom van ezzel kapcsolatban. Az Európai Unióban Orbán Viktoron kívül erre senki nem képes. A másik az az, hogy Orbán Viktor a lehető legtöbbet tette a békéért. Mindent megtett, ami jelenleg lehetséges. Nagyon hosszú út lesz ez még, ez egyáltalán nem egy könnyű helyzet, az álláspontok távol vannak egymástól, amiről a miniszterelnök is beszámolt, de egy komoly lépést tett Európa Orbán Viktornak köszönhetően – hangsúlyozta Menczer Tamás.

A kommunikációs igazgató hozzátette: békére van szükség, és ehhez pedig tárgyalások kellenek. A magyar miniszterelnöknek pedig lehetősége van arra, hogy békemissziót végezzen.

A nyugati országok nagy részében is a választók részéről van egy igény arra, hogy amilyen gyorsan lehet ezt a háborút le kell zárni. És ezért ezeket a miniszterelnöki utakat, megszólalásokat a nyugat európai politika sem hagyhatja figyelmen kívül, viszonyulnia kell hozzá. És úgy kell hozzá viszonyulni hogy saját belpolitikai helyzetét is szem előtt tartja – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

A miniszterelnök egy interjúban arra utalt, hogy hétfőn tovább folytatja békemissziós útját.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!