2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Az aranyember

Következik:

Szélesvásznú történelem - Az aranyember 22:00

Belföld

Az országban elsőként Zalaegerszegen állt szolgálatba az új elektromos mentőautó + videó

A gépjárműhöz pályázati úton jutott hozzá a Zala Különleges Mentők csapata, akik a Zalaegerszeg északi ipari parkjában lévő üzemek egészségügyi biztosítását végzik a modern eszközzel. 

  • Az országban elsőként Zalaegerszegen állt szolgálatba az új elektromos mentőautó + videó

A külsejét és a meghajtását tekintve igen, felszereltségében azonban nem különbözik az elektromos mentőautó a többitől. Ha szükséges, eset rohamkocsiként is bevethető.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos: "Zalaegerszegen vagyunk, a járműipar szilícium völgyében. Korábban tesztpálya készült, aztán a Rheinmetall óriásüzem költözött ide, az AVL, a Boschnak a kutatóközpontja is itt van. Nagyon fontos, hogy az itt dolgozók egészségügyi biztosítását meg tudjuk oldani, ha gond van, azonnal tudjunk segíteni. Ezért a magyar állam úgy döntött, hogy egy elektromos mentőautóval segíti az itteni védekezést, felkészülést, illetve a gondok, problémák elhárítását."

A beszerzést két minisztérium is segítette.

Ladányi Ibolya, vezető, Zala Különleges Mentők egészségügyi alegység: "Két pályázatot adtunk be 2023-ban, két különbözőt. Az egyiket a Humda Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt-n keresztül az energiaügyi minisztériumtól nyílt lehetőségünk pályázni a mentőautó beszerzésére, és azért, mert ez egy elektromos mentőautó, elektromos mentőautóra volt kiírva a pályázat. Nagyon örültünk, hiszen ez egy nagyon értékes autó. Az autót így sikerült beszereznünk. És a másik pályázatunkat a Miniszterelnökséghez adtuk be az eszközbeszerzésre. De azon kívül, hogy a mentőnek a törvény által előírt teljes felszerelését sikerült beszereznünk, még a műszaki mentéshez szükséges, már a mai kor elvárásainak megfelelő modern eszközöket is tudtunk szerezni."

Az elektromos autón sürgősségi ellátásban, illetve szakápolásban jártas gépkocsivezetők és ápolók teljesítenek majd szolgálatot. Kiemelt rendezvények, illetve tesztek esetén orvossal, és további szakemberekkel egészül ki a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!