2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Belföld

Gulyás Gergely: A közösségépítésnek a hagyománykövetés az egyik legfontosabb eszköze

A közösségépítésnek a hagyománykövetés az egyik legfontosabb eszköze - mondta Gulyás Gergely a 8. nemesgörzsönyi böllérversenyen és fesztiválon szombaton.

  • Gulyás Gergely: A közösségépítésnek a hagyománykövetés az egyik legfontosabb eszköze

Megnyitó beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter az összetartó helyi közösségek létének jelentőségét hangsúlyozta.

Az MTI kérdésre válaszolva a mezőgazdaságban tapasztalható legjelentősebb lépésnek nevezte, hogy a következő időszakban az uniós termőföldalapú támogatásokhoz a magyar állam a lehető legtöbbet teszi hozzá kiegészítő támogatásként.

A húsiparban máig a rendszerváltozást követő nagy hátrányt kell ledolgozni, hiszen a feldolgozóipar szinte megszűnt Magyarországon, a cégek külföldi kézbe kerültek, jelentős részüket bezárták - mondta.

Hozzátette: rendkívül jó adottságai vannak a húságazatnak, kiemelt cél, hogy a feldolgozóipar minél több minőségi magyar termékkel jelentkezzen.

A kevésbé jó minőségű, de esetleg olcsóbb import termékekkel sikeresen kell felvenni a versenyt, ez a következő évek legfontosabb feladata - mutatott rá.

A fesztiválról szólva kiemelte, hogy a közösségépítés a hagyománykövetés egyik legfontosabb eszköze, ezért van nagy jelentősége a nemesgörzsönyihez hasonló rendezvényeknek, fesztiváloknak.

A 16 csapat részvételével zajló nemesgörzsönyi rendezvényen a gasztronómiai szakemberekből álló zsűri kilenc kategóriában oszt ki díjakat a versenyzőknek.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!