2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Fürdőbelépőt, márkás sportcipőt fogadott el az adóhivatal osztályvezetője és főadóellenőre

A fellebbviteli főügyészség a büntetésük súlyosítását indítványozta.

  • Fürdőbelépőt, márkás sportcipőt fogadott el az adóhivatal osztályvezetője és főadóellenőre

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a hivatali vesztegetés elfogadása illetőleg hivatali visszaélés bűntette miatt nem jogerősen elítélt két kecskeméti férfi és az őket befolyásoló két Bács-Kiskun megyei nő büntetéseinek a súlyosítására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblának.

Az ügyben elsőfokon eljárt Kecskeméti Törvényszék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál osztályvezetőként és főadóellenőrként foglalkoztatott két férfivel szemben egyezően 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést és kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltást, az őket befolyásoló két adózóval szemben pedig pénzbüntetést szabott ki.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint az osztályvezető és a főadóellenőr adóhatósági eljárásban fürdőbérletek reményében adtak tájékoztatást az adózónak az ügye állásáról, de számára az eljárásban benyújtandó beadvány megszerkesztésében is segédkeztek. Az osztályvezető márkás sportcipőt is elfogadott egy adóvizsgálat állásáról történő tájékoztatásért cserébe, a főadóellenőr pedig a NAV központi adatbázisából több esetben jogosulatlan lekérdezéseket hajtott végre, míg további esetben adóigazolás kiadására irányuló eljárásban a hivatalos személy befolyásolásának látszatát keltve fogadta el márkás italok ígéretét.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség mind a négy személy terhére súlyosításért, a vádlottak védői felmentés, illetőleg enyhítés végett jelentettek be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy a két adóhatósági dolgozó tekintetében végrehajtandó, a két vagyoni előnyt kínáló adózó vonatkozásában felfüggesztett szabadságvesztés igazodik megfelelően a korrupciós cselekmények társadalomra veszélyességéhez és a bűnösségi körülményekhez. A védelmi fellebbezéseket a fellebbviteli főügyészség nem tartotta alaposnak. A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!