2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Fülöp Attila: Biztosítják a férőhelyeket a rászorulóknak

Október 15. óta tilos életvitelszerűen az utcán élni. November elején a téli szálláshelyek is megnyíltak, az ellátórendszer felkészült a hajléktalanok fogadására - hangsúlyozta a szociális államtitkár. Az országban 19500 férőhely van, ezek fele a fővárosban, a többi nagyobb vidéki városokban működik.

  • Fülöp Attila: Biztosítják a férőhelyeket a rászorulóknak

A hajléktalan emberek számára fenntartott férőhelyek kihasználtsága országos szinten 75 százalékos, Budapesten 72,5 százalékos – közölte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

„Az elmúlt hetekben Budapesten és országosan is számos helyen voltam, és az intézményvezetők is arról tájékoztattak, hogy még férőhely hiány miatt soha, egyetlen embert se utasítottak el” – mondta Fülöp Attila.

Az államtitkár kiemelte: a kormány továbbra is biztosítani fogja a férőhelyeket a rászorulóknak.

A jogszabályváltozás után egy hónappal 931-gyel több férőhelyet vesznek igénybe a hajléktalanok, néhányan viszont kitartanak az utca mellett, emiatt nyolc esetben indult hajléktalan ember ellen szabálysértési eljárás. A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter megismételte: a hajléktalanügyet az ember oldaláról kell megközelíteni.

„Nekünk az a kötelességünk, hogy a hajléktalan emberek számára egy olyan ellátórendszert működtessünk, amelyik képes arra, hogy az emberhez méltó körülményeket megteremtse számukra” – jelentette ki Harrach. 

Elemi emberi igényeket kell kielégíteni, meleg helyiségekre, tiszta ágyakra, kulturált étkezési, fürdési, mosási lehetőségekre van szükség, a beteg hajléktalanoknak pedig ápolásra – részletezte a KDNP frakcióvezetője, aki szerint a hajléktalan ellátórendszert az igények szerint kell fejleszteni, így foglalkozni kell például a pszichiátriai betegségekkel, mert ezek gyakran fordulnak elő a hajléktalanok körében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!